Jump to content

matijal

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je matijal objavio

  1. Pozdrav, zanima me koja je mjerna jedinica za rad... Obicno se uzima u obzir 1 sat, ali sto je u situacijama kada se radi o pola sata ili manje? Primjer, ostajanje na poslu 15-20 min duze, sto se od strane poslodavca smatra normalnim i naravno da se ne placa, jel se to vrijeme zaista treba pokloniti poslodavcu? Napominjem da se ovdje ne radi o povremenim situacijama nego je to normalno na dnevnoj bazi. Isto tako, nocni rad, s obzirom da se radi u smjenama i popodnevna smjena radi do 22.30, tih 30 min bi spadalo u nocni rad, ali da li se tih pola sata klasificira kao takav s obzirom da nije puni sat?
  2. Pozdrav, radim na poslu gdje se radi svih 7 dana u tjednu, 5x8 sati i 2 dana su slobodna negdje kroz tjedan, ovisno o rasporedu. Bio sam na bolovanju do petka i sef trazi da odradim subotu i nedjelju. Po rasporedu si mi slobodni bili utorak i nedjelja. Da li se slobodni dani mogu racunati za vrijeme trajanja bolovanja?
  3. Da, boraviste mi je prijavljeno na toj adresi. Hvala vam na pomoci, detalje cu jos pitati u uredu za gospodarstvo prije otvaranja obrta.
  4. Hvala, ono sto me zanima jos je kako bi to trebalo biti napisano, da li se mora dopustiti registracija sjedista obrta ili se mora dopusiti obavljanje djelatnosti obrta ili mozda nesto trece? Isto tako, ono sto nisam napomenuo je da je ugovor o najmu sklopljen s mojom majkom, a ja sam samo naveden kao sustanar. Da li su u tom slucaju mozda potrebni jos neki dokumenti ili nesto?
  5. https://portor.gov.hr/dokumenti/101 13.12.1995 Pravilnik o obrtima koji se mogu obavljati u stambenim prostorijama.htm Ono sto je zanimljivo je da u clanku 2 stoji da se uz ove djelatnosti, mogu obavljati i druge djelatnosti koje ne zahtjevaju izmjene u stanu.
  6. U slucaju novog ugovora, porez se drugacije obracunava? Ima li vlasnik u tom slucaju vece troskove? Ono sto je bitno je da meni poslovni prostor ne treba, trebam samo adresu sjedista.
  7. Pozdrav, zelio bih otvoriti obrt za programiranje za koji mi nije potreban poslovni prostor, radio bih iz stana kojeg unajmljujem i na kojem mi je prijavljeno boraviste. Receno mi je da za otvaranje obrta u unajmljenom stanu moram imati ugovor o zakupu u kojem pise da se pored stanovanja moze koristiti i za poslove sjedista obrta. Ono sto me zanima, da li vlasnik stana i ja u tom slucaju moramo napraviti aneks ugovora o najmu kojim bi mi on dopustio da otvorim obrt, ili bas trebamm ugovor o zakupu? Ne znam ni koja ja razlika zapravo izmedu njih. Takoder, da li imate kakvih iskustava kako bi tocno taj dio ugovora o sjedistu obrta trebao biti napisan da bude pravno ispravan? Nadam se da ce mi netko biti u mogucnost pomoci, hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija