Jump to content

NIKMAN59

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li je, zakonski, moguće da se, uz pristanak djelatnika, radi po principu 24/48. Dakle, da se odradi smjena od 24 sata pa se bude slobodan 48 sati. Sve bi se radilo uz pristanak djelatnika kojima takav rad odgovara i prihvataju ga.
  2. Ok hvala. Samo me zanimalo da li je tajno praćenje os strane privatnog detektiva legalno.
  3. Ugovorenu netto plaću uvećaj za 25% i dobit ćeš brutto plaću. Od iznosa brutto plaće ćeš uplatiti za MO 15% i MO II stup 5% ukupno 20% i ostatak ti je dogovorena netto plaća. Primjer: ugovoreno 1000€ netto. Brutto je 1250€. Od toga odbiješ 20% (15+5) i za isplatu je 1000€. Od tog iznosa se odbije pripadajući porez i prirez, jer je to trošak radnika. Vodi računa da na brutto plaću moraš obračunati i, na trošak poslodavca, uplatiti 16,5% doprinosa za ZO. Ukupni trošak poslodavca je: brutto plaća+doprinos za ZO+neoporezivi dodatci.
  4. Da li je legalno da privatni detektiv tajno prati osobu na bolovanju po nalogu njenog poslodavca i da li su tako prikupljeni dokazi validni na sudu?
  5. Hvala, to mi olakšava situaciju. Svejedno neću odustati u dokazivanju i rušenju naloga. Ne mogu se pomiriti sa tim da mi je nalog napisan za nešto što nisam počinio, nisam uopće bio na mjestu događaja niti imao ikakvih saznanja o tome.
  6. Predao sam prigovor, prikupio dokaze i izjave svjedoka, i mislim da neće biti problem to pobiti, jer je evidentno da uopće nisam fizički bio na tom mjestu u to vrijeme niti počinio prekršaj. Prigovor je predan prije 8 dana pa ću pričekati još koji dan i onda provjeriti gdje je. Jednostavno, ne mogu da vjerujem da je pilicajac napisao nešto ovako. Kada to pobijem, vidjet ću da li i šta poduzeti prema njemu. Znam koji prekršaji mi mogu biti problem za posao, samo ne znam kako se ovo tretira. Kažnjen sam jer na nekoj utakmici, kao navodni redar, nisam poduzeo radnje u sprečavanju gledatelja da vrijeđaju, ne fizički napadnu, suce niti sam iste zadržao do dolaska policije. Da li to može da se tretira kao prekršaj protiv javnog reda i mira? Ironija ja da uopće nisam bio na utakmici niti znam bilo šta o događaju. Niti me netko obavjestio da me stavio za redara, niti sam to prihvatio niti bio na utakmici.
  7. Nismo se razumjeli. Ako se to vodi kao prekršajni postupak ja dolazim u situaciju da mi Mup uskrati odobrenje za rad. Zakon o privatnoj zaštiti propisuje da osoba protiv koje se vodi prekršajni postupak ne može obavljati posao zaštitara.
  8. Ne znam da li se, dok stoji u ladici tretira kao predmet u postupku. Prekršajni postupak, u mom slučaju, može značiti uskratu prava na rad. Vjerojatno se to neće desiti ali ta mogućnost postoji pa bih da se to što prije riješi.
  9. Predan prigovor, ali se bojim da bi mogao godinama ostati u nekoj ladici i ne vidjeti sud. A bitno mi je da se to riješi.
  10. Da li je propisan rok u kom Policijska postaja mora Prekršajnom sudu proslediti prigovor na njihov Obavezni prekršajni nalog?
  11. Sasvim moguće, ali da li mi on može izreći kaznu bez da to provjeri. Ovo će vjerojatno biti riješeno u moju korist jer imam svjedoka da tu nisam bio, službeni zapisnik sa utakmice u kom me nema navedenog kao službeno lice i još neke stvari koje ću predočiti u postupku. Najviše me zanima da li je postupak mogao biti proveden i donešena kazna bez ikakvog razgovora, izjave ili obavjesti. Ni o čemu ništa nisam znao dok nisam dobio obavezni prekršajni nalog sa izrečenom kaznom.
  12. Dobio sam od pp Obavezni prekršajni nalog zbog kršenja odredbi Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Izrečena mi je novčana kazna jer na jednom sportskom događaju nisam, kao redar, spriječio gledatelje u vrijeđanju i pretnjama sucima kao i što te gledatelje nisam zadržao do dolaska policije. Problem je sljedeći. Na navedenoj utakmici uopće nisam bio prisutan, nitko me nije obavjestio niti sam prihvatio da budem bilo kakvo službeno lice. O spornim događajima i o tome tko me i zašto naveo kao redara nemam pojma. Nitko iz policije me nije kontaktirao, nije tražio moju izjavu niti bilo kakvo očitovanje o navedenom događaju. Nisam vidjeo niti potpisao zapisnik o događanju na utakmici niti bilo kakav policijski zapisnik. Jednostavno, niti sam znao da sam redar, niti sam bio tu, ni kao gledatelj, niti imam bilo kakva saznanja o bilo čemu što se dešavalo na spornoj utakmici a kažnjen sam. Pitanje, da li je policijski službenik mogao da mi izrekne kaznu bez da utvrdi elementarnu činjenicu da li sam uopće bio tu? Napisao sam prigovor ali ne znam da li je policijski službenik ispravno postupio i ima li elemenata da podnesem prijavu protiv njega?
  13. Konkretkan primjer: vozač parkira nepropisno a netko mu snimi vozilo, na kom se jasno vide reg. oznake, i bez suglasnosti vlasnika vozila objavi tu snimku na društvenim mrežama te ga izvrgne ruglu i uvredljivim komentarima. Da li je to u skladu sa zakonom i, u koliko nije, koje su mogućnosti da se osoba, izvrgnuta uvredama, zaštiti od toga??
  14. Zadnjih dana smo svjedoci detaljnih pregleda unosa određenih artikala iz zemalja van EU. Po medijima se nalaze razne informacije koje mogu zbuniti ljude i dovesti ih do greške i naplate visokih kazni. Prije par dana sam na graničnom prelazi Gunja pitao carinike o unosu alkoholnih pića u Hrvatsku i dobio zbunjujući odgovor. Naime, rečeno mi je da fizička osoba može u RH unijeti do 10 l alkoholnih pića s tim da je 1 l oslobođen plaćanja a na ostatak se mora nešto platiti kako bi se moglo, legalno unijeti. Obzirom da je bilo gužve nisam dobio detaljnije objašnjenje pa bih molio nekoga ko zna gdje je to propisano te kakva se naknada plaća i koliko ona iznosi. Hvala
  15. Da li voditelj prilikom obilaska smije snimiti djelatnika koji krši radnu disciplinu (spava na radnom mjestu u radno vrijeme) i tu snimku koristiti kao dokaz u disciplinskom postupku??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija