Jump to content

MarinaBLA

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Dobila sam ponudu za potpisati ugovor s HT za pravo služnosti na poljoprivrednim zemljištima, naime ukopali su kablove prije više od 20 godina bez ičijeg znanja i još su tu dva stupa (nisu nam rekli od kada su kablovi ukopani). Ja sam to zemljište naslijedila od svojih roditelja. Prvo polovicu 2013., a drugu polovicu 2018. ako to išta znači u tome svemu. Oni su odredili neke iznose za isplatiti ukoliko potpišem ugovor, ali nisu objasnili za koje je to razdoblje buduće ili prošlo. Koliki je iznos naknade po metru kvadratnom, ovdje se radi o skoro 400 metara širinu nisu naveli? Da li mogu tražiti naknadu za prošlo razdoblje (koliko godina u nazad), plus naknadu za daljnje korištenje? U ugovor su naveli da nakon potpisivanja ugovora i isplate neću više moći išta potraživati. Da li ja mogu odbiti ugovor i nakon toga da li oni mogu sudskim putem tražiti uknjižbu u zemljišne knjige s obzirom na godine ukopa? Zapravo me zanimaju koji su pravni okviri za takav ugovor.
  2. Naravno, nije jasno napisano u papirima (koje sam dobila u Fini), nekako sam mislila da će biti napisano. Koji sud je nadležan za moj slučaj? Ja sam tada pripadala sudu u Bjelovaru, Sada živim u Vrbovcu (na zahtjevu za naplatu mi piše sadašnje ime i prezime, ali stara adresa koja pripada sudu u Bjelovaru). Ili gdje to mogu provjeriti da ne bi zahtjev poslala na krivu adresu?
  3. Hvala, nisu se pokušali naplatiti do jučer, kome šaljem žalbu? Bilježniku koji je poslao rješenje?
  4. Molim pomoć oko pisanja prigovora o zastari. Danas mi je zaplijenjen tj rezerviran (kako su mi objasnili) cijeli iznos na bankovnom računu. Neplaćeni računi su iz 2009. godine, Rješenje mi nikada nije stiglo jer već godinama ne živim na adresi koja im je navedena, i na zahtjevu za naplatu je pogrešna adresa. Rješenje mi je isprintano u Fini i potvrđeno s njihove strane i rekli su mi da mogu pisati odmah prigovor na temelju toga, da li da pišem sada prigovor ili da tražim rješenje na ispravnu adresu? I na koji način da napišem prigovor, ima li igdje špranca. Prigovor se odnosi na nenaplaćen dug star 12 godina, pravomoćno nenaplaćeno rješenje je staro gotovo 11 godina, točnije od datuma 02.09.2010, Zahtjev za naplatu ima datum 03.05.2021. Molim savjet. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija