Jump to content

ZokiBoki

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru!... iako kao što se može pročitati ja nisam pitao taj dio što ste vi odgovorili nego dali gospođa moze traziti u HR duplo vise alimentacije nego u Njemackoj, tj dali može tražiti i djecji doplatak i puni iznos alimentacije. U vecini europskih zemalja se alimentacija umanjuje za iznos primanja djecjeg doplatka, ako se naravno pravo na djecji doplatak ostvaruje od istog roditelja koji je duzan plaćati alimentaciju.
  2. Nositelj mojeg djecjeg doplatka iz Njemačke je bivša žena koja zivi i radi u HR, a na temelju mojeg imena i mog boravka u Njemackoj? Kako netko iz HR može na temelju mojih ostvarenih prava u drugoj državi uzimati ono što je djetetovo i moje?
  3. Poštovani, Molio bih Vas informaciju dali moja bivša žena moze zakonski u RH traziti i povecanje alimentacije na puni iznos prema tabeli, i djecji doplatak iz Njemacke u iznosu od 219 eura istovremeno.....?? Jer ona želi sve zajedno sta god je moguće, bez obzira sta je ona takoder zaposlena kao profesor stranog jezika u srednjoj školi i ima i u HR jako lijepa primanja. Pojašnjenje: Sud u HR nam je dosudio 2014 placanje alimentacije 1100 kn za djete do 12 godina starosti. Ja sam 2017 odselio u Njemacku (odjavio sve u Hr,nemam ni prebivaliste ni privremeni boravak) i poceo umjesto 1100 kn uplaćivati 200 eura. Bivša je također preselila sa kćeri 2017-11/2019 u Njemacku i primala je 200 eura djecjeg doplatka i od mene još 200 eura alimentacije. Sada je kćer navrsila 13 godina i gospođa traži od mene zaostatke za te tri godine kad sam plaćao po 200 eura i jos traži povecanje alimentacije. Obzirom na moj prosjek plaće od 1750 eura, ja sam sam od sebe vidjevši tabelu visine primanja i davanja alimentacije za 2021 godinu poceo svojoj kćeri uplacivati po 300 eura/mj. ali gospođi to nije dosta. Ona zeli još više alimentacije, ali također istovremeno i 219 eura djecjeg doplatka na temelju mog boravka u Njemackoj. Obzirom da sam ja preselio u Njemacku, po Njemackom zakonu mene bi trebalo obvezati placanje alimentacije u iznosu 528 eura UMANJENO za iznos djecjeg doplatka od 219 eura + naravno odbici zivotnih troskova. To bi max iznosilo 309 eura u Njemackoj,a gospođa znaci traži u HR sve zajedno bar duplo od te svote. Obzirom na navedeno zanima me dali prema HRV zakonu može traziti i jedno i drugo, ili da prima samo alimentaciju prema tabeli kao sto je i u Njemackoj?? Uz to nositelj djecjeg doplatka bi trebao biti clan koji zivi u Njemackoj a ne bivsa žena koja živi u HR. NAPOMENA: Da iskljucim odmah pitanje vezano za materijalno stanje bivše.... Prima profesorsku placu, vozi auto za 15000 eura, zivi u svojoj kući sa roditeljima koji također primaju i njemacku mirovinu... Hvala unaprijed na odgovoru, srdačan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija