Jump to content

red123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je red123 objavio

  1. Koliko godina treba "koristiti" zemljište da se može ići na temelj dosjelosti?
  2. Pozdrav svima, trebam pravni savjet na koj način postupiti u specifičnoj situaciji. Živim u Zagrebu, a u ličko senjskoj županiji imam vikendicu s okućnicom. 200-tinjak metara od vikendice također imam poljoprivredno zemljište uz koje je susjedova kuća i njegova okućnica. To zemljište nisam redovito posjećivao. Sada je susjed oko tog zemljišta u potpunosti postavio žičanu ogradu i koristi ga za ispašu stoke. Znači zaokružio je zemljište ogradom. To je napravio bez pitanja i do sada nismo otvoreno razgovorali o tome što ja mislim o tome. On o tome priča kako je to zagradio da zaštiti stoku, praveći se kao da nezna da je zemljište na mene. Oboje se zasad pravimo kao da je sve ok i nisam još potegao nikakav potez. Mene zanima prije nego što učinim neki potez (bilo pravni, bilo prvo samo otvoreni razgovor s njim u vezi ograde i mog pristupa zemljištu), da li mi ta činjenica da je zagradio moje zemljište može napraviti neke probleme i da li mi je uopće potrebno što prije reagirati na neki način? Hvala.
  3. Pozdrav svima. U posjedovnom listu i u gruntovnici sam 2/3 vlasnik ćestice, a u preostalih 1/3 vlasništva je upisana zadruga. Ta zadruga više ne postoji, a zove se po prezimenu koje je često u tom selu. Npr. "Ivić Zadruga" Želio bih podjelu ćestice na svoje 2/3, ali ne znam kome se obratiti vezano za zadrugu, odnosno kako naći nasljednika vlasništva nakon te zadruge. Što napraviti? Unaprijed hvala
  4. Mislim da nisu. Gdje to provjeriti ? I što u slučaju da nisu? Od prabake do oca trenutno nema živih potomaka osim mene.
  5. Pozdrav, ukoliko u gruntovnici vlasništvo čestice 1/1 piše na moju prabaku (pokojnu), a u katastru 1/1 na mog oca (pokojnog, znači prabakinog unuka), na koji način se se mogu upisati u vlasnički list i u posjedovni list kao nasljednik nakon smrti prabake odnosno oca?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija