Jump to content

marijkle

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Moja punica živi u Italiji i ima talijansko i hrvatsko državljanstvo. U Italiji prima obiteljsku mirovinu a u Hrvatskoj starosnu mirovinu. Vratila bi se u Hrvatsku, ali joj neko rekao ako sa odjavi iz Italije da će joj umanjiti ili ukinuti talijansku mirovinu.Punica ima 80 godina i ne razumije se u zakone. Bili bi vam zahvalni ako nam možete pomoći. Srdačan pozdrav.
  2. Vjerovatno se primjenjuje novi zakon od 1.1.2019. a ne iz 2010.
  3. Ako sam dobro razumio mogu u braniteljsku mirovinu bez penalizacije koja iznosi 4106,74 kn, ako ne želim nastaviti raditi punog efektivnog efektivnog staža 41 god. Zahvaljujem na odgovoru.
  4. Poštovani, Potrebne su mi informacije u vezi mirovine. Imam izračune mirovine HZMO(prijevremena i bez uvjeta) koje Vam šaljem u privitku. Išao bih u mirovinu za dugogodišnjeg osiguranika po zakonu o HRB. Na dan 31.7.2021. imam ukupno 41 godinu 0 mjeseci i 26 dana. Od toga 1 godinu 7 mjeseci i 7 dana braniteljskog staža. Braniteljski dodatak 14% dani i 10% dragovoljac. Da li mogu u braniteljsku mirovinu bez penalizacije i koliko bi ona iznosila? Srdačan pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija