Jump to content

TončicaBalončica.pok.Jakov

Korisnik
  • Broj objava

    205
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TončicaBalončica.pok.Jakov objavio

  1. Što znači potvrda ovršnosti koja se piše iza pravomoćnosti presude?
  2. Imam sestru i nečakinje Da li je prekršaj ili kazneno djelo živiti na jednoj adresi a biti prijavljen na drugoj adresi?
  3. Živim sa izvanbračnim partnerom više od 5 godina u mom stanu, no on nije prijavljen na toj, mojoj adresi, u slučaju moje smrti, da li partner ima pravo na moj stan?
  4. Darovni ugovor ali odvjetnik je napravio propust nije naveo česticu kuće nego samo česticu okučnice, ali je tako opisano navedeno u ugovoru i potpisano ali javni bilježnika kaže da se sad kuća vodi kao naknadno pronađena imovina jer ugovor nije valjan nema snagu
  5. Nadovezala bi se na ovu temu, ako na ostavinskoj raspravi prihvaćam nasljedstva 1/3 djela kuće a drugi dio koji mi po zakonu pripada ustupam sestri jer je tako bila očeva volja, znači ja bi bila uknjižena na 1/3 a sestra na 2/3,da li sestra mora platiti porez na dio koji joj ustupam?
  6. Da li mogu sama podnijeti zahtjev za brisanje zabilježbe"plodouzivamje"sa čestice zemlje uz smrti list ili to isključivo mora ići preko odvjetnika?
  7. Otac je darovni ugovorom ostavio meni i bratu okučnicu i kuću, no u zemljišne knjige je zavedena samo čestica okučnice ali ne i čestica katastarski broj kuće tako iza smrti oca prijavljena je samo mirovina, kuća i dalje na sudu stoji na ocevom imenu. Odvjetnica koja je pisala darovni ugovor samo je opisano opisala kako ostavlja kuću i navela 1/3,2/3 ali je izostavila katastarski broj kuće tako da kuća i dalje na sudu stoji na pokojnog oca.
  8. Kako ponovo pokrenuti ostavinsku raspravu kod javnog bilježnika zbog propusta jer na čula sam da nemogu otići kod javnog bilježnika i tražiti to sama, nego da je potrebno ići preko suda sa nekim zahtjevom, gdje se na sudu, kome se za to treba obratiti, da li mora odvjetnik napisati neki zahtjev ili mogu ja sama, što je potrebno priložiti i da li to može učiniti samo jedan nasljednik ili složno oba nasljednika.
  9. Poštovani, Otac je umro i prije smrti darovnom ugovorom je darovao kuću i okučnici meni i bratu kao njegovim nasljednicima, meni 1/3okučnice i kuće, a bratu 2/3 kuće i okučnice, kuća je legalizirana i trebala bi se etažirati, međutim odvjetnica koja je pisala ugovor samo zavela česticu okučnice, a nije navela česticu kuće tako da smo u zemljišnim knjigama zavedeni samo za okučnicu a kuća stoji na ocu, e sad brat brat hoče da mu darujem svoj dio za plodouzivanje zato što nemam za inkartavanje i uređivanje okučnice, ja sam po rješenju o nasljeđivanju zakonska nasljednica oca i majke jer sam živjela sa njima u zajednici i brinula se za njih i meni su pripale njihove mirovine, odrekli su se u moju korist, mene zanima da li se darovni ugovor može pobijati na sudu i da tražim da pola kuće ide meni a pola bratu jer nemoralno je da mu dam svoj dio za plouzivanje jer nemam novaca za vanjske radove.
  10. da li se darovni ugovor može ispravljati ako je ispisan greškom i propustom odvjetnika?
  11. da li je zakonom odobreno da kućni ljubimac pas se može sahraniti u obiteljsku grobnicu?
  12. navela je dva tuženika,nasljednicu prvog tuženika sud po svojoj dužnosti poziva da preuzme postupak a drugog tuženika navodi da je umro....
  13. kod drugog sudca kad je bio propust u presudi u e predmetu sam vidjela da su regirali isti dan ,isti dan je bio ispravak presude...
  14. upravo sam se vratila sa suda,podnjela sam "podnesak" sama sam ga napisala i navela datum i godinu rođenja tuženika te ime pok.oca,te da se najvjerojatnije radi o nekakvoj omašci a neznam sa čije strane,baš ču vas obavjestiti .....kako je sud na to reagirao...
  15. samo je napisan moj oib kao tužitelj i oib sutkinje ostali tuženici su bez oiba.
  16. oib nije naveden,sigurna sam da nije osoba preminla,kontaktirala sam je, a utvrđeno je da je preminula 2007 a tužba predana sudu 2013 a ovo sad je prekid nakon višeg suda.......znači da se radi o nekoj omašci jer bi prva sutkinja već u tužbi koja je predana 2013g sudu trebala utvrditi tu smrt.......nego da li je dovoljan samo podnesak ili pak žalba na rješenje?
  17. Poštovani,molim za pomoć,pristigao mi je novi dopis sa suda ,rješenje -prekid postupka zbog smrti tuženika što je utvrđeno u evidenciju mupa,naime taj dotični tuženik nije preminuo već je živa osoba,dali je potrebno samo podnjieti podnesak i obavjestiti sutkinju da se radi o nekakvoj omašci neznam sa čije strane ili je potrebno napisati žalbu na Rješenje i da o tome odlučuje viši žalbeni sud?
  18. partner je inače rastavljen,ima dvoje djece,studiraju,ne živimo zajedno ,imamo samo spolne odnose,meni više odgovara razdvojen život nego zajednički,nešto taji oko plače,uzdržavanja,da li je dužan uzdržavati djecu sve do kraja školovanja?
  19. što se pravno podrazumjeva pod izvanbračni partner? da li je to partner s kojim zajedno živite a niste ozakonili brak ili je to i partner s kojim ne živite zajedno a imate samo spolne odnose?
  20. "Potrebno je kazati da će sud nastaviti s postupkom po pravomoćnosti navedenih rješenja"-koliko je potrebno dana ,15 ,mjesec ??? da neko rješenje bude pravomočno? Nastao je prekid zbog smrti tuženika,navedeni su nasljednici.......
  21. da li po novome je sudac dužan i obavezan u presudi pored svog imena i prezimena navesti i svoj Oib?
  22. danas su mi u parničnoj pisarnici rekli da je sutkinja napisala rješenje ali da još nije otpremljeno,da je to kod zapisničarke,koliko zapisničarka po zakonu može zadržavati rješenje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija