Jump to content

RobertZ0503

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav svima, Zna li itko koliko otprilike vježbenik košta principala ako koristi poticaje Hzz-a? Hvala Vam na odgovoru
  2. Vjerovatno ce napisati da ugrozavam druge zaposlenike sto ne bi stajalo posto bi pristao na testiranje prije dolaska na posao o svom trosku. No vidio sam sad na portalima da su ljudi zbog toga dobivali otkaze i nazalost nema dovoljno informacija kako to zavrsava na sudovima.
  3. Hvala Vam puno na odgovoru. Rekao mi je da imam vremena do kraja idućeg tjedna za cijepit se inače će mi dat. Znate li možda bi li to bio valjani otkaz s obzirom na razlog? Ako se ne cijepim?
  4. Poštovani svi, Dobio sam otkaz u privatnoj firmi zbog toga što se nisam odmah po zahtjevu poslodavca odnosno šefa cijepio. Rekao sam mu da ću se uskoro cijepiti no nazvao me i rekao da se cijepim do kraja proslog tjedna sto nisam. Iako sam rekao da razmisljam o tome. Zanima me je li ovo valjani razlog za osobno uvjetovani, otkaz skrivljenim ponasanjem ili cak i izvanredni otkaz? Zanima me je li ovo valjan otkaz i ako se radnik izričito protivi cijepiti i kaže da ne želi. Po mojoj slobodnoj procjeni nije tim više što se odluka stožera odnosi na javni sektor i tim više što i u tim slučajevima postoji opcija testiranja prije dolaska na posao o mom trošku, pa me zanima Vaše mišljenje. Ne znam ima li objavljene sudske prakse o ovome. Nije mi dao napismeno otkaz i zanima me moze li on lagat i opravdavat to drugim razlogom recimo da kaze da je poslovno uvjetovani otkaz iako mi je izricito rekao da je zbog cijepljenja? Planiram podići tužbu te me zanima moram li se napismeno obratiti šefu sa zahtjevom kako bi ispunio onu pretpostavku prethodnog obraćanja poslodavcu? Također me zanima kako se u ovim sporovima određuju troškovi postupka odnosno hoću li i koliko ću po prilici platiti troškova ako sud odbije moju tužbu odnosno potvrdi otkaz kao valjan, pošto nisam trenutno u novcima? Hvala Vam svima unaprijed na odgovorima i lijepi pozdrav
  5. Znate li možda kolika je minimalna neto plaća odvjetničkog vježbenika? Znam da je minimalna bruto plaća za vježbenika bez pravosudnog ispita po kolektivnom ugovoru 5500 kn. Radi se o gradu Zagrebu i nemam djece niti uzdržavanih članova.Po izračunima na internetskim alatima mi ispada 4320 kuna a nije mi jasno kako mi je onda znatno manja u stvarnosti. Hvala Vam još jednom!
  6. Poštovane kolege, Zaposlen sam prvi put kao odvjetnički vježbenik u jednom uredu no ne mogu više podnijeti tempo rada i uvjete pa me zanima hoće li, ako dam otkaz, idući principal, dakle kod drugog zaposlenja imati poticaje od Hzz-a na mene. Hvala svim kolegama na pomoći!
  7. Pozdrav, Tražim odvjetničkog vježbenika/odvjetnika sa odličnim znanjem Prava društava. Posao bi Vam oduzeo 2 sata vremena te za to nudim 200 eura. Molim da mi se za više informacija i za dogovor javite na robert.zirdum0503@gmail.com Lijepi pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija