Jump to content

Matx

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Matx objavio

  1. Da li je legalno da poslodavac dijeli novcanu naknadu svim zaposlenicima firme za neki mjesec, pod uvjetom da je radnik bio na bolovanju taj mjesec manje od 5 dana? Dosadasnje iskustvo je da su novcane nagrade isle svim zaposlenima, i onima na dugotrajnom bolovanju i onima na porodiljnom. Novcana nagrada se ne prikazuje kao stimulacija.
  2. Postovani, molim za pomoc. Vec vise od godinu dana vodim borbe sa stanom iznad mojeg (dijagonalno dijelimo zid), ciji su vlasnici u Hr samo preko ljeta i eventualno 1-2 puta ostatak godine. Naime, njihova kanalizacija curi u moj stan, tj na jedan zid. Ocito je da je od njih jer kad ih nema mrlja je suha i ne siri se, kada dođu je mokra i pocinje se siriti. Ljudi koji odrzavaju zgradu (pricuva) su dolazili i zakljucili da je vjerojatno u pitanju kanalizacija. Problem je sta vodoinstalater mora uci u njihov stan. Stariji su ljudi, prosle godine nisu htjeli zbog korone, to smo razumijeli, ove godine opet ne zele da im nitko ulazi u stan i kopa po kupatilu (renovirali su ga prije 2-3godine). I ja to sve mogu razumijeti, ali ja i dalje imam problem u svom stanu, a njih nema cesto u Hr i onda su mi ovi trenuci kada su tu dragocjeni. Pitanje - kako ih natjerati da dozvole ulaz vodoinstalateru kojeg bi ovi za odrzavanje zgrade poslali? Da li je stvarno jedini nacin sudskim putem? Ako da, koliko to traje s obzirom da se moja nekretnina unistava svakim danom sve vise?
  3. Prije 25 i 5 godina. Prije 25 godina brat i ja smo naslijedili svaki 1/4 svih parcela, prije 5 godina smo naslijedili i ostalu polovicu.
  4. Zasto trebam paziti da bude 24 mj od zadnje prodaje? Zar nije 24 mj samo u slucaju kad bi kupovali i prodavali dalje te parcele? Parcele su stecene nasljedstvom.
  5. Dobar dan, Brat i ja smo suvlasnici na 2 cestice građevinskog zemljista koje smo prodali 2018. i 2019.godine. Sada bi prodali jos 2 parcele (moraju se prodati zajedno, nemamo mogucnost prodavati ih odvojeno) od ukupno 5600m2 (3600 i 2000m2). Parcele su vecinski poljoprivredne, međutim od 5600m2 ukupno 400m2 je građevinsko zemljiste. Zanima me da li bi prodajom te 2 parcele bili obveznici placanja poreza na dobit, buduci da bi prodali ukupno 4 parcele unutar 5 godina, iako su dvije bile građevinske, a dvije (vecinski) poljoprivredne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija