Jump to content

Mladi Neil

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ma jasno To su stvari koje nikom nebi trebale smetat. Da je to nize pri tlu ili negdje di be se eventualno moglo gradit, druga prica, ali ovakve stvari samo koriste svima.. Nadam se dobrom ishodu
  2. Ok, puno hvala na predlosku!! Budem jos malo razmislio i savjetovao se sa jednim projektantom i jasno pitao susjede. Zanimljivo da nisam ni primjetio ranije da jedni od tih susjeda imaju svoj krov preko mog krova a drugi imaju cijevi od klime i kable i odvod kondenzata preko mog krova, tako da ipak imam koji adut za ovu situaciju.. Jos jednom puno hvala!!!
  3. Hvala vam puno. Pokusavam naci neki primjer takvog dokumenta, ali nisam uspio. Mozda znate kako bi on trebao izgledati ili gdje bi mogao naci nekakav primjer? Da li tu ima nekog troska, sto se tice upisa u zk ili nesto drugo osim jasno eventualne naknade susjedima? Nekako cak vjerujem da bi svi suvlasnici pristali na to, jer radi se o promjeni koja je stvarno korisna i nama i njima, a posto se radi o dijelovima nasih kuca na visini i tu nema nikakvih balkona i slicno, a i taj objekt je vec debelo probio sve koeficijente izgradenosti i vjerujem da nije moguca nikakva dogradnja pa mislim da im stvarno nebi trebalo smetati...
  4. Htio bi samo pojasnit da je ovo bila greska i stvarno nije uopceno to, jer nam međa nije u ravnoj liniji, vec ima izbacaj na jednom dijelu, a bilo mi je glupo radit krov tako da kasnije ne mogu ni toplinsku izolaciju stavit na zid, a posto je ovo jedan manji dio te strane krova, nekako je promaknulo. Moja je odgovornost i ne bjezim od uklanjanja ako ce susjedima smetat, samo sto stvarno nikako ne smeta nego stiti taj zajednicki zid od kise. Vidim da su stavili i jedan zidni lim nize jer ocito ima problema sa vlagom. Stvarno bi bio zahvalan na savjetu kako dalje u ovoj situaciji.
  5. Postovani, zamolio bi za savjet. Poceo nam je curit krov koji smo brzinski morali radit na novo. Na postojece grede i daske smo stavili nove grede i produzili krov sa doljnje i gornje strane. Radi se o krovu na jednu vodu. Sad primjecujem da samo na jednom dijelu krova (vislja strana otkud je pad prema nasem dvoristu) presli među od susjeda. Radi se o 40cm. Stari krov je raden tako da je prakticki u liniji sa zidom, a kuca jos nema toplinsku izolaciju na zidovima pa sam odlucio ga produzit za 40cm pa kad dode fasada od recimo max 20cm, ostalo bi 20cm strehe izvan te linije fasade. E sad taj problem na samo nekih 4 metra duzine taj krov prelazi preko tuđe parcele. Sto zbog brizine i zurbe a i abnormalnih problema sa izvodacem radova, ovo mi je nekako promaknulo. Kako dalje u ovoj situaciji? Dali bi bilo dovoljno dobit suglasnost od suvlasnika u tom drugom objektu (radi se o velikoj kuci sa vise stanova) ili nebi bila dovoljna suglasnost svih suvlasnika? Ja bi ih zamolio za suglasnost za prepusteni krov i za toplinsku izolaciju na zidu. Hoce li to biti dovoljno, ako uopce pristanu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija