Jump to content

stalexmkl

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nova informacija: Na zemljištu postoji aktivna plomba jer je osoba B izgleda u međuvremenu preminula. Koja je sad procedura? Vjerovatno će biti potrebno sporiti se sa nasljednicima?
  2. Hvala na odgovoru! Dakle, prijedlog za uknižbu sa oba kupoprodajna ugovora predati na zemljišnik i to je dovoljan temelj za uknjižbu bez ikakvih daljnjih procedura?
  3. Dobar dan, Kupio sam 1/4 vrta u blizini svoje kuće od osobe A. Osoba A je kupila to isto zemljište od osobe B, koja je stvarni trenutni vlasnik te 1/4 vrta u zemljišnim knjigama. Osoba A nije sebe knjižila na to zemljište u trenutku kad mi ga je prodala, nego mi je proslijedila originale i ovjerene kopije kupoprodajnog ugovora. Moje pitanje je; ako želim uknjižiti sebe na kupljeni dio vrta, a posjedujem svoj kupoprodajni ugovor, kao i onaj od prethodnog vlasnika, koja je procedura? Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Hmm..na 1/3 je adresa tocna, to je moja trenutna (Mostarska 7), tako da ne vidim razlog za promjenom. Na 2/3 je moja prethodna adresa. Ali nije problem priloziti potvrdu, ocito je problem u neznanju cinovnika koji je radio uknjizbu. 😤 Svakako, hvala na odgovoru! 👋👋
  5. Postovanje, Kupio sam zemlju na kojoj se nekoliko godina vodio proces rasciscavanja starih vlasnika i uknjizbe na moje ime. Prije 4 godine sam uknjizio 2/3 parcele na svoje ime kupoprodajnim ugovorom po predugovoru od starog vlasnika. Tad sam zivio na drugoj adresi. Prosle godine je spor zavrsen i kupoprodajnim ugovorom po predugovoru sam uknjizio posljednju 1/3 na svoje ime. Tad sam imao novo prebivaliste. I sad je situacija sljedeca; na izvatku iz zemljisne knjige pise kao u privitku: Suvlasnicki dio 2/3 Toni Horvat, OIB:223344556677, Adresa 1, Split Suvlasnicki dio 1/3 Toni Horvat, OIB:223344556677, Adresa 2, Split Zanima me kako objediniti 1/3 i 2/3 u 1/1 i koja je procedura? Unaprijed hvala!
  6. Postovani, molio bih vase misljenje, Temeljem pravomocnog rjesenja o nasljedjivanju nakon smrti majke, kao jedini nasljednik (za cijelo) postao sam vlasnikom nekretnina a), b), c), d) i e). Medjutim, jos za vrijeme majcinog zivota, pokrenut je spor na nekretnini c) gdje susjedi pokusavaju utvrditi zajednicki put i dio zemlje koju grad kupuje za izgradnju ceste. Ostale nekrenine nemaju nikakav spor i potpuno su zakonski ciste, no zbog "aktivne plombe" u slucaju c), nisam u mogucnosti uknjiziti ostale nekretnine na svoje ime, a samim tim niti ih prodati. Pitanje: Da li je moguce "odvojiti" i uknjiziti nekretnine a), b), d) i e) posto je vrlo izgledno da ce spor na nekretnini c) trajati dugi niz godina, a moj zakonski steceni "mrtvi kapital" stoji i propada.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija