Jump to content

vesnat.

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. kako da riješim problem, vlasnik sam jednog stana u kući i sada ću od grada na natječaju kupiti još 3/4 drugog stana u toj istoj kući (koja se sastoji od ta 2 stana), no 1/4 tog stana je vlasnik gospođa (temeljem nasljeđa) kojoj znam samo ime i da je u Njemačkoj. Gospođa vrlo vjerovatno više nije ni živa (trebala bi imati oko 90 godina). U zemljišnim knjigama stoji samo njeno ime i prezime i Njemačka, nema adrese, JMBG-a ili OIB-a. gospođa se zove xy, mislim da je imala dvojno državljanstvo. njemačko sigurno hvala
  2. hvala puno na pomoći, zanima me još samo može li to obaviti javni bilježnik elektronskim putem, budući da je zemlja u drugoj katastarskoj općini.
  3. Zemljište koje je kupio moj otac 1986.god., a koji je u međuvremenu preminuo i ostavinom je prešlo na majku (jedan dio običnim kupoprodajnim ugovorom, a drugi isto kupoprodajnim ugovorom dosjelošću), očito nije uknjiženo kao njihovo vlasništvo u katastru, jer se još uvijek vode kao vlasnici ljudi od kojih su to isto zemljište kupili). U Riješenju o nasljeđivanju je navedeno da je zemljište izvanknjižno vlasništvo nekretnina prema PL broj 133, k.o. ....... - u cijelosti, te da supruga (moja majka) isto dobiva u cijelosti. Što mi je činiti da to upišem na majku, prvo u katastar a onda i u gruntovnicu? Napominjem da imam sve original kupoprodajne ugovore, tužbu i presudu o dosjelosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija