Jump to content

Mammon

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vjerujem da su pristali jer su imali više pritužbi, a izjavu o dobnom ograničenju objavili su na web siteu nakon što su ulaznice već bile u prodaji. Na ulaznici mora biti navedeno dobno ograničenje uz sve ostale uvjete, stoga bi imali dodatne probleme ukoliko bi uskratili povrat. Ja i dalje stojim pri tvrdnji da maloljetna osoba ne može legalno pristati na uvjete korištenja. Na poleđini ulaznice piše i kako je korisnik sâm odgovoran za potencijalne ozlijede zadobivene na događaju te materijalnu štetu, što bi svakako bila otegotna okolnost za organizatore ukoliko bi dopustili ulaz maloljetnicima.
  2. Poštovani, Problem je riješen. Organizatori su odmah pristali izvršiti povrat. Možete slobodno zatvoriti temu. Srdačno, N.
  3. Hvala Vam na mišljenju. Ipak, mislim da nije poanta u tome da li je prodaja zabranjena maloljetnicima. Poanta je da je jedini dokument koji obavezuje korisnika na uvjete korištenja ulaznice onaj isprintan na ulaznici – istoj onoj ulaznici koju je kupio maloljetnik, osoba koja nema legalnu mogućnost na takve uvjete pristati bez dodatnog pristanka skrbnika. Dakle, s obzirom na to, prodaja ulaznica koje na sebi imaju takvu izjavu ne bi trebala biti moguća osobama koje nisu u mogućnosti legalno pristati na uvjete korištenja. Možda sam u krivu, no smatram da bi maloljetnici svakako trebali biti zaštićeni od takvih situacija. Na kraju krajeva, novci kojima su ulaznice kupili nisu njihovi, već novci njihovih roditelja, koji o kupnji ulaznica nisu nužno bili informirani, niti je to na ikakav način bilo provjereno u procesu prodaje. Ukoliko još netko ima stručno mišljenje, savjet ili slično iskustvo, molim Vas da ga podijelite. Unaprijed hvala. Srdačno, N.
  4. Poštovani, Imam upit vezan uz pravo na povrat novca za ulaznicu na koncert. Ispričavam se ako sam pogriješio kategoriju te molim moderatora da po potrebi preseli ovu temu u odgovarajuću kategoriju. Naime, riječ je o koncertu jednog izvođača ovog mjeseca. Radi se o koncertu na koji nije dozvoljen ulaz maloljetnim osobama. Na ulaznici za koncert taj podatak nije nigdje naveden, već samo na stranicama eventa. Maloljetna osoba, koju neću imenovati, kupila je karte na prodajnom mjestu u Zaprešiću za sebe i svoje prijatelje. Pri kupnji, prodavač nije zatražio osobnu iskaznicu niti je postavljao ikakva dodatna pitanja. Na ulaznici je jasno navedeno da povrat novaca nije moguć, osim u slučaju otkazivanja koncerta. No pošto je maloljetna osoba, koja ne može legalno pristati na uvjete korištenja, kupila ulaznice, da li je moguće iznimno dobiti povrat novaca? Što općenito savjetujete da učinimo ukoliko nam prodavač neće biti voljan izvršiti povrat? Objekt u pitanju je pod video-nadzorom, a svaka ulaznica ima na sebi isprintan broj računa te datum i vrijeme izdavanja, stoga teoretski ne bi trebalo biti problema s utvrđivanjem dobi kupca. Unaprijed hvala. Srdačno, N.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija