Jump to content

Marija1410

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marija1410 objavio

  1. Zahtjev je predan od prilike 25.-26. Svibnja. A otac ima redovita primanja i zaposlen je da.
  2. Molila bih za savjet kako da dobijem neke informacije. Naime, bivsi suprug nije placao alimentacije. Rijec je o periodu 0d 2013god do 2016god, ja imam rješenje koje je pravomoćno tako sa nista nije u zastaru otišlo. i uz pomoc svoje odvjetnica podnesen je zahtjev u Fini za pokretanje ovrhe nad novcanim sredstvima. Naime, moja odvjetnica je to napravila umjesto mene jos u Svibnju. Do danas se jos nista nije dogodilo. Odvjetnicu sam kontaktirala vec dva puta da ju upitam,no ona je trenutno na godišnjem odmoru i ne moze mi pomoci, Finu zovem na broj koji sam pronasla na internetu ali se nitko ne javlja danima, a nisam trenutno u mogućnosti da odem direktno u Finu i upitam jer sam u inozemstvu. Ima li netko slicno iskustvo pa da mi mozda moze reci zasto se jos uvijek nista ne dogada?
  3. U redu, i puno Vam hvala na odgovorima, pomogli ste mi.
  4. Naravno da je moja greška, a sta se tiče ovrhe na pokretninama ili nekretninama tu tek nemam šta raditi, nema ni bicikl na svome imenu, kuću je isključivo kupila njegova majka na svoje ime ( ubiti ju je on platio naravno) auto isključivo na sadašnju nevjencanu suprugu itd.. sve je unaprijed razmišljao. Mogu valjda jedino zatvorsku kaznu tražiti
  5. To znači da ja ne mogu apsolutno ništa po tome pitanju napraviti? Naravno da smo dužnici djeteta, svakako , al po tome svemu , ja cu morati djetetove uzdržavanje ponovno duplo platiti, a on neće djetetove uzdržavanje za protekle godine uopce platiti posto nije zaposlen.
  6. Tako je, utvrđena je odluka o alimentaciji za godine kada je djete samnom živjelo, imam pravomoćnu klauzulu na rješenju i detaljno pise od kada on treba plaćati. A u novoj sudskoj presudi pise naravno samo ono šta ja njemu moram od kraja 2017 do sad. Uložena je i tužba, odbijena sam. Meni samo nikako nije jasno zašto se to ne može preko suda izravnati. Ja sa njim ne mogu razgovarati jer ne želi uopce cut ni riječ od mene, izigrao me Sve je sudskim putem utvrđeno, imam pravomoćnu odlukom o rješenju, ja sam na ruke oca plaćala jer mi je tako bilo savjetovano jer smo bili tada u dobrim odnosima, a on je mene sada tužio da nisam nista plaćala i dobio sud, žalba također uložena i odbijena. A za izravnjavanje računa rečeno mi je da se možemo međusobno dogovoriti, što on neće. A nece naravno jer on radi na crno, a ja primam lijepu placu, pa vam je sve jasno..
  7. Poštovani, molim Vas za savjet. Naime ovako, ja i bivši suprug smo rastavljeni od 2013 godine, i nas maloljetni sin je isprva živio samnom, a poslije tih 4 godine zbog okolnosti je nastavio živjeti sa ocem, sve transparentno preko suda kako i treba. E sad, Za te 4 godine kada je djete živjelo samnom on nije plaćao alimentaciju, a kada je krenuo sin živjeti sa njim ja sam, ( moram reći) budala plaćala na ruke jer sam vjerovala, da bi me on na kraju tužio i dobio sud. I dobro, ja sam se pomirila sa time, sama sam si kriva. Moj problem je nešto drugo, ako ja sad i moram platiti za te godine, sta je onda sa onim dugom koji on nije djetetu placao kada je samnom živjelo? Ja sam njega u to vrijeme tuzila, riješenje je pravomoćno i ja njemu mogu blokirati takoder racun na osnovu tog rješenja, ali mi nije jasno zašto se ne mogu sudskim putem izravnati obostrana dugovanja prema djetetu? Molim Vas za savjet, moja odvjetnica kada ju nazovem samo govori, moram pogledati, moram provjeriti, moram vidjeti.. i već mjesecima ja cekam a ona mi nista konkretno ne govori. Puno Vam hvala unaprijed na Vašem odgovoru. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija