Jump to content

viktoria89

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je viktoria89 objavio

  1. Pozdrav. Nalazimo se u M1 zoni, susjedu je odobrena građevinska dozvola za otvaranje samoposlužne autopraonice. Znam da mora poštivati nivo buke, da će se to mjeriti i da ju mora uvući 5 metara od međe. Problem je što je on već počeo sa izgradnjom prilaza do te autopraonice koji je udaljen od naše međe 35cm. Da li netko zna da li i taj prilaz treba ulaziti u tih 5 metara i da li se možemo žaliti na to? Neće mi toliko biti ni problem buka iz praonice (nadam se) koliko konstantno prolaženje auta ispred i pokraj kuće. Jer to nije prilaz za par auta, to je maltene dvosmjerna cesta pokraj moje kuće.
  2. Pozdrav. Zanima me da li postoji kakav zakon kojim građevinska firma ne smije naplatiti dokumentaciju za tehnički pregled kuće. Naime, za svoj građevinski dnevnik potražuje pozamašan iznos novaca - kojim zapravo želi namiriti trošak materijala za koji nas tereti, a utvrđeno je da ga nismo dužni platiti. Ili ako je netko plaćao dokumentaciju, koliki je bio iznos.
  3. Mozda jer mi svjetlost direktno udara u prozore? A do sada nisam nigdje vidjela da netko na privatnom posjedu stavlja rasvjetni stup od par metara
  4. Pozdrav. Susjed nam otvara samoposlužnu autopraonicu na svom posjedu. Budući da mu je prilaz do iste 35m udaljen od ulične rasvjete planira staviti par identičnih rasvjetnih stupova. Da li to smije napraviti?
  5. Pozdrav. Da ne otvaram novu temu. Trenutno smo u izgradnji obiteljske kuće, a susjed u prikupljanju papira za izgradnju samoposlužne autopraonice. Nalazimo se u M1 zoni pa mu je dopušteno makar mi nema smisla ju gurati između kuća i malih poljoprivrednih gospodarstava, ali šta možemo. Znam da mora poštivati nivo buke, da će se to mjeriti i da ju mora uvući 5 metara od međe. Problem je što je on već počeo sa izgradnjom prilaza do te autopraonice koji je udaljen od naše međe 35cm. Da li netko zna da li i taj prilaz treba ulaziti u tih 5 metara i da li se možemo žaliti na to? Neće mi toliko biti ni problem buka iz praonice (nadam se) koliko konstantno prolaženje auta ispred i pokraj kuće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija