Jump to content

Rigel

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Rigel objavio

  1. prije 37 minuta, Borbena7 je napisao:

    Sa kojim datumom je to rješenje doneseno?

    Žalba ima smisla ako imate opravdane žalbene razloge, jer ćete si u protivnom samo prouzročiti dodatne sudske troškove.

    27. svibjna 2021. g. 

    Njemu to je jedino što ima i nakon prodaje te kuce on ide na ulicu, a uz to je i hrv branitelj s ostecenjem od rata pa ne znam jel se i to može uzimati u obzir. 

  2. Na 14. 06. 2021. at 8:55, Borbena7 je napisao:

    Rješenje o dosudi, te kada i kako Vam je dostavljeno?

    Trebate provjeriti u spisu na koji način Vam je bio uručen poziv za dražbu.

    Nisam još nabavila te papire, ali jučer smo na internetu našli rješenje o kupnji kuće i u kojem piše :"DNA : Ovršeniku osobno" a mom ocu ništa još nije stiglo, a piše da se imamo pravo žaliti 8 dana od dostave rješenja. Čim nabavim rješenje o dosudi stavljam ga ovdje pa da pogledate. Mislite li da se žalimo kada stigne to rješenje? 

  3. prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

    Sve što bih rekla bilo bih napamet, jer nemate dovoljno informacija.

    U svakom slučaju, nakon prodaje sud donosi rješenje s kojim dosuđuje nekretninu najboljem ponuditelju na dražbi i kojem određuje primjereni rok za isplatu te kupoprodajne cijene. Nakon što on uplati potreban iznosa, taj iznos se podijeli između suvlasnika, a kupac se kao novi vlasnik upisuje u zemljišnu knjigu.

    A koje Vam informacije trebaju? Nabavila bi sve tokom dana, samo da me netko uputi što dalje. :)

    Razumijem, problem je samo što je bratova žena ponudila najveći iznos (govorim iz ne provjerenih izvora, jer nas nitko nije obavijestio niti ništa da je dražba ponovno počela). 

  4. prije 1 minutu, Borbena7 je napisao:

    Očito je bio u pitanju prijedlog za razvrgnuće suvlasništva. Trebali bi napraviti uvid u spis, jer su na javnoj dražbi mogli sudjelovati i suvlasnici koji su mogli i licitirati, te u konačnici postati samostalni vlasnici.

    Možete li mi dat prijedlog dal mi to možemo ne prihvatiti ili bilo što. I zanima me jel ima ona moj otac onu 1/6 ili je i ona prodana. Uopće ne znam što napraviti, a to znači da se njega šalje na ulicu. 

  5. prije 18 minuta, Borbena7 je napisao:

    Što bi značilo da se Vaši bore za dio kuće koji je njihov, a kojega druga strana ne želi dati?

    Otac mi je naslijedio od svog oca 1/6 kuce, majka mu je još živa i ona živi kod bratove zene (brat je umro) i sad njegova zena zeli cijelu kucu za sebe i zeli oca istjerati iz kuce. 

  6. Poštovani, 

    zanima me kako se kuća može staviti na javnu dražbu ako nema nikakvog dugovanja državi. Naime moji se bore za dio kuće koji je zakonom naš, ali deuga stana ne da i to se već godinama vodi po sudovima i odjednom je sud dosao do toga da se kuća stavi na javnu dražbu. Bila bih zahvalna ako netko zna pomoći i da me uputi što dalje. Jer je ta drazba radi covida stala i sad odjednom iz drugih izvora saznajemo da je kuća kupljena, a nas nitko ništa ne obavještava. 

    Lp

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija