Jump to content

Sasa40

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je Sasa40 objavio

 1. Mene zanima što je u obrnutom slucaju: kada se s plaće skida rata kredita a na finu stize ovrha i otvara se zasticeni racun? Koliki iznos se tada uplacuje na zasticeni racun? Iznos koji ostaje nakon što se plati kredit a do djela zasticenog djela?
 2. Sud je zatrazio ovrhovoditelja da dostavi ovrsnu ispravu u originalu ili ovjerenoj preslici. Dali je to zato što je ovrhovoditelj dostavio ovjerenu presliku preslike?
 3. Mogu li Vam ju nekako privatno poslati ili da zamracim osobne podatke?
 4. No dobro, da sad ne maltretiram ocito nebitnim detaljima.p Potrazivanje je u zastari jer je proslo vise od 3 godine. Bez obzira sto se radi o sudskoj ovrsi, ne trebam se bojati da je zastara 10 godina. Po primitku rjesenja mogu uloziti zalbu u kojoj se pozivam na zastaru potrazivanja i na ovo kako ste mi vec napisali. Na čl. 65. st. 1. toč. 1. OZ-a i da zbog financijskih okolnosti niste u mogućnosti kasnije pokrenuti sudski postupak protiv ovrhovoditelja radi povrat nezakonito naplaćenih sredstava, a što je razlog zbog kojega ćete trpjeti nenadoknadivu štetu. U žalbi nav
 5. Bez obzira na ove dvije ovjere novijeg datuma?
 6. Ma Ugovoru koji je poslan kao prilog prijedlogu ovrhe su ove ovjere. (Osim one prve, potpisane kod JB prilikom sklapanja ugovora) . Što znaci ovo spis cuvati do 2021?
 7. Borbena hvala najljepsa! Vaši savjeti su mi vec vise puta pomogli. Vidim da se zaista trudite i odgovarate na svakakve upitr. Moje isprike što gnjavim pitanjima ali zanima me dali je onda ovo potraživanje zaista u zastari? Iscitao sam nocas svega, ali ipak nisam pravnik, pa Vas molim još za tu pomoc. Buni me sada taj podatak o zastari za 10 godina . Ako sam dobro shvatio: kada ovrhu pokrece sud na temelju ovrsne isprave (a to jest ovaj moj ugovor) zastara je puno dulja jer se racuna od dana pravomocnosti? A kada i kako je takva ispava pravomocna?
 8. Na što da se pozovem u prijedlogu za odgodu ovrhe? Ako sam dobro iscitao ovrha na temelju ovrsne isprave zastarjeva za 10 godina od pravomocnosti? Jesam li dobro shvatio? Tu ne vrijede oni drugi rokovi?
 9. Nisu do sada pokušavali ovrhu. Isprava kojom traze ovrhu je ugovor o najmu koji ima svojstvo ovrsne isprave. Taj ugovor ima na sebi mali pecat da je ovrsan 11.2.2011. ali nakom toga ima jos dvije ovjere ali u njima se ne spominje ovrsnost. Cak na jednom od papira piše- spis cuvati do 2021. Borbena hvala na odgovorima!
 10. Iscitao sam sve i svasta i zakljucio da sam u problemu. Sud ce u nekom trenutku (vjerovatno kroz par dana) odluciti o ovrsi i odmah po odluci poslati rjesenje na Finu. Imam li ja ikakvu opciju da to sprijecim? Ako se naplate (prislino preko Fine) mogu li ikako doci do novca posto je potrazivanje u zastari? Zahvaljujem na odgovoru.
 11. Pozdrav, Savjeti koje sam do sada dobio su vise nego korisni i zaista sam zahvalan na svoj pomoci. Borim se sa tonom ovrha (da ne idem u detalje) i zadnjih danas sam ih primio vise. Danas konkretno u e sanducicu dobijem obavijest da je grad podnio prijedlog za ovrhu opcinskom sudu za najamninu iz perioda : 16.1.2012.-16.4.2014. Mislim da je potraživanje u zastari. Jesam li u pravu? Nadalje, ovo je sada samo prijedlog, predpostavljam da sud mora odluciti o ovrsi i poslati rjesenje koje je pravomocno? Brine me što na dnu piše da je rješenje
 12. Znaci da je kompletan iznos u zastari. Kako to da su uopce poslali to rjesenje? Ja sada trebam poslati prigovor javnom biljezniku i pozvati se na zastaru? Što se nakon toga dogada? Hvala na odgovoru.
 13. Nadam se da je podatak za koji me pitate na ovoj fotki.
 14. Pozdrav, Molim pomoć oko zaprimljene ovrhe od Čistoće. JB prijedlog odvjetnika zaprimio 21.4.2021. a rješenje donio 21.5.2021. za racune iz perioda 7 mj 2019 do 3 mj 2020. Dali je to u zastari? Hvala i pozdrav!
 15. Mene zanima trebam li ja vec sada pisati kakav dopisu sudu da se zaštitim od eventualnog ponovnog slanja iste ovrhe na Finu.
 16. Sada vidim da sam za ponovnu aktivaciju jedne druge ovrhe prevarena. Nisam znala da imam pravo na žalbu. Nema veze, bila sam duzna. Što znaci brisanje iz očevidnika? Kod mene u osnovi za placanje stoji napomena: nemogucnost izvrsenja temeljem članka 12. Nemam tocnu informaciju kada je ovrha povučena.
 17. Borbena7, hvala Vam najlijepše, znaci da zaista ne moram strahovati da će mi ovih dana ponovno blokirati račun.
 18. Zaista zahvaljujem na pomoci! Drugi predmeti mogu biti sve osim zapljene preko fine? Primjerice: ovrha na imovini? Dostavljam i dospis suda (prekrizila sam neke podatke da ih ne objavljujem javno) koji me zaista zbunjuje pa Vas molim da pogledate.
 19. Povučena radi nemogucnosti naplate članak 12. Zapravo je tako povučena i ova ovrha za koju pitam. Nisam trenutno u situaciji podmiriti ju ali me strah zbog ovih radnji suca da ju ponovno ne pošalju na Finu u nekom kratkom roku.
 20. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Imala sam slicnu situaciju (povucena ovrha 2018 pa ove godine ponovno poslana na Finu samo je u naziv (broj) dodano Aktiv). Kao da mi negdje zvoni da se povucene ovrhe mogu ponovno aktivirati u roku unutar 3 godine od nemogucnosti izvršenja? Znate li što o tome? Zbunjuje me zasto sada sudac provjerava dali je ovrha naplačena. Zahvaljujem na pomoci!
 21. Poštovani, Molim pomoć oko ovrhe koja je na finu stigla 2014. Stajala je nenaplacena do 2.2.2018., tada je naplačeno nešto sitno i pise napomena: povuceno radi nemogučnosti naplate prema članku 12. U petak u korisnicki pretinac dobivam poruku da je u sudskom postupku doslo do promjene. Sud je poslao dopis ovrhovoditelju u kojem pita dali je ovrsenik (ja) podmirio ovrhu i trazi ovrhovoditeljevo ocitovanje u roku 8 dana. Moze li sud istu ovrhu samo ponovno "pustiti" na Finu? Ovrha je na novčanim sredstvima.
×
×
 • Napravi novi...