Jump to content

Sasa40

Korisnik
  • Broj objava

    81
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Sasa40 objavio

  1. Hvala puno Borbena, Baš mi je neobično da se postupci toliko razlikuju. U ovom drugom postupku (druga ovrha na koju sam izjavio prigovor) uopce nije bilo pravomočnosti vec sam odmah dobio poziv za rociste. Hvala! Moja najveca isprika, Dali je moguce da me ipak ovrše, odnosno neko od rjesenja pošalju na Finu? To želim izbječi a sada nisam u mogucnosti platiti. Postupak vec je na parnicnom odjelu., baš me muci ova pravomočnost.
  2. Hvala puno, Za svaki slucaj prilažem fotku, možda ona pomogne.
  3. Pozdrav, Molim pomoc znanaca. Prigovorio sam na rjesenje o ovrsi i isto je stavljeno van snage. Dio potraživanja je u zastari i to je ovrhovoditelj dopisom sudu potvrdio i povukao dio zahtjeva. Zbog nekih drugih razloga nisam zaprimio nikakve dokumente (neko dulje vrijeme nisam podizao poštu). Tako da se ja nisam oglasio povodom dopisa ovrhovoditelja. Jutros vidim na e gradani da je sud donio potvrdu pravomocnosti/ovršnosti. Ne mogu skinuti taj dokument jer mi pise da traženu akciju ne mogu izvršiti. Zanima me dali je sada postalo pravomocno rješenje, odnosno dali sada ovrhovoditelj ima dokument koji može poslati na finu bez obzira što se ja nisam oglašavao? Naime, imao sam još jedan prigovor, isto nisam podizao poštu pa mi je podnesak ovrhovoditelja kao i rješenje doatavljeno putem oglasne ploce, i citav proces je u postupku parnicenja. Očekivao sam isto i sa ovim predmetom ali vidim da je postupak drugaciji i to me zbunjuje. Molim nekog znalca da nam svima pojasni što se dogada kada sud prihvati prigovor na ovrhu i stavi rješenje u kojem je određena ovrha van snage. Hvala svima!
  4. Hvala puno na odgovoru! Ako imate vremena objasniti koji je zastarni rok za takva dugovanja bio bih zahvalan.
  5. Pozdrav, Dobio sam rjesenje o ovrsi radi Ferrarum pozajmice. Svea ekonomi je preuzela od Feratuma . Uz rješenje o ovrsi dostavljeni su mi dokumenti na kojima je vidljiv datum dospjeca koji je po osnovi glavnice 22.2.2022. I po drugoj drugoj osnovi glavnice 8.4.2022. Prijedlog za ovrhu u gornjem desnom kutu ima datum da je digitalno potpisan 10.4.2023. Drugog datuma ne prijedlogu za ovrhu nema. Dali su potrazivanja u zastari i mogu li se na istu pozvati? Hvala i pozdrav!
  6. Moje je iskustvo (a nazalost imam puno iskustva sa blokiranim racunom) da cim FINA zapljeni kompletan iznos, odblokiraju racun. Nakon proteka tih 60 dana "vrate" novac na racun i odmah ga povuku nazad. U tom slucaju blokiraju samo ako na racunu nema dovoljno novca za pokriti kamatu koja je nastala u tih 60 dana. Pišem samo svoje iskustvo, Borbena uvijek daje tocne savjete, da nebi netko mislio da ulazim s njom u raspravu.
  7. Pozdrav, Do sada sam uvijek dobio pomoc na ovom forumu i sada ju ponovno molim. Moguce da sam potpuno krivo postupio ali to je u tom trenutku bilo najbolje sto sam mogao napraviti. Za ovrhu koja je postala pravomocna sam se javio odv. drustvu koje je ovrhovoditelj ovlastio. Zamolio sam postoji li opcija da ovrhu ne pošalju na finu nego da pricekaju 2 tjedna kada bi im uplatio sve. Oni su sami rekli da je bitno da kompletno dugovanje uplatim do kraja mjeseca. I da pošaljem dokaz o uplati i njima. Još smo i provjerili brojeve racuna za uplatu. Smatrao sam da je ovaj dogovor dogovor. Medutim, poslali su ovrhu na Finu 5 dana nakon naseg dogovora odnosno pola mjeseca prije roka koji su mi sami dali za placanje i blokirali mi racun. Time su me onemogucili u podizanju kredita iz kojega sam izmedu ostalog mislio zatvoriti ovo dugovanje. Kontaktirao sam ih od tada nebrojeno puta. Trazio objasnjenje. Nisam ga dobio. Danas sam ponovno kontaktirao i zamolio za objasnjene. Ponudili su mi da odem na finu, dam izjavu da cu ovrhu platiti i da ju sutra platim. Uzalud ja objasnjavam da nemam novac radi njihovog nepostivanja dogovora i da bi stvar rjesio iste sekunde uplatom iznosa na vlastiti racun i da bi me iste sekunde odblokirali. Ne bjezim od duga, to sam i sam rekao. Jasno mi je da se dugovi placaju, da nebiste pomislili da se pokusavam izvuci. Naprosto sam iznenaden ovakvim potezom. Dogovoreno je. Iz nekog razloga s njihove strane nije ispostovano i sada oni sljezu ramenima i zapravo mi ne daju konkretan odgovor. Vjerujem da je njihov prijedlog bio samo njihova dobra volja, ali ne mogu si pomoci. Volio bih znati mogu li na icemu inzistirati. Dogovori su naravno bili telefonski jer na mail upite ne odgovaraju. Moguce je i da se razgovori snimaju pa vjerujem da postoji zapis naseg razgovora odnosno dogovora. Hvala!
  8. Pozdrav, Pitanje za pokretaca teme: radi se slucajno o Elektri Rijeka i odv. društvu iz Rijeke? Imam relativno slican a opet razliciti problem. Pozdrav i sretno!
  9. Hvala Vam na Vašem iskustvu. Moje pitanje još stoji. Ne planiram pisati žalbu. Ovrhu sam podmirio , samo me zanima što se događa ako ovrhovoditelj ne obavijesti ovršenika da je istaknuo pismeno na oglasnoj ploči. Vjerujem da je upravo ovo odlicno mjesto za to pitanje. Jer, ako je on to dužan napraviti, a ne napravi, zanima me ima li on kakve posljedice? Ako u zakonu stoji da je to dužan napraviti onda je to dužan napraviti.
  10. Moje pitanje je bilo što ako ta obavijest nije poslana. I zaista me zanima samo informacija što ako nije poslana. Jednako kao što znamo što slijedi nakon što nešto ne platiš tako bi bilo lijepo i korisno znati što ako te onaj tko je trebao o necemu obavjestiti- ne obavijesti. Stvarno ne vidim razloga za ismijavanje.
  11. Hvala Borbena. Ova ovrha za koju se odnosi moje drugo pitanje je na e oglasnoj bila prije 15 dana. Tako da sam siguran da obavijest nije poslana. niti poštom niti e kanalima.
  12. Nisam preuzimao više puta poštu. Za neke ovrhe sam dobio pismenu obavijest da je objavljeno na oglasnoj ploci. Kako to da sam tada dobio ako zapravo ne trebam dobiti? Isto tako sam po stavljanju oglasa na e oglasnu plocu automatski dobio u pretinac e gradana obavijest. Ovaj puta ništa. Ne postoji neka obaveza obavještavanja o objavi na e oglasnoj ploci?
  13. Zahvaljujem Borbena, A znate li mozda odgovor i na drugi dio pitanja? Trebam li ja dobiti i neku obavijest da je pismeno objavljeno na oglasnoj ploci? Nisam dobio ništa ni u korisnicki pretinac niti poštanski sanducic.
  14. Pozdrav, Imam pitanja vezano za objavu rješenja o ovrsi na oglasnoj ploči. Zanima me kako se racunaju dani , odnosno koji dani ulaze u 8 dana koliko traje objava. I kako se računa onaj rok od 8 dana za prigovor. Danas je jedno pismeno objavljeno i zadnja objava je 2.11. pa mi nije jasno koji dani ulaze u rokove a koji ne. Zanima me i dali je nužno obavijestiti ovršenika da je pismeno objavljeno na oglasnoj ploči? Naime, nisam dobio niti obavijest u korisnicki pretinac niti u poštanski sandučić. Sasvim slučajno sam doznao za objavu na e-oglasnoj ploči. Hvala puno!
  15. A ako ovo nije placeno, nije li u zastari pošto se radi o 1 i 2 mj 2021?
  16. Radi se o Opcinskom gradanskom sudu Zagreb. Ima li smisla telefonski kontaktirati sudca?
  17. E to mi bome nije palo napamet. Racunao sam na to da će ovrhovoditelj to napraviti po primitku uplate i moje obavijesti. Uh. A rjesenje o ovrsi je doneseno danas. 9 dana nakon moje uplate i 8 dana nakon što sam obavijestio Gskg. I jako brzo je doneseno. Od prijedloga do rjesenja o ovrsi 10 dana. Nemam pojma što da napravim. Da sam se barem dosjetio obavjestiti sud. Smatrao sam da je dovoljno samo ovrhovoditelja.
  18. Pozdrav, Pokušati cu biti što kraci i jasniji u opisu svog problema. U pretinac e gradana 30.8. zaprimio sam da je ovrhovoditelj podnio zahtjev za ovrhom. 31.8. sam uplatio iznos ovrhe+kamate+troskove. Potvrdu o uplati sam poslao na GSKG (jer su oni uz GZ, odnosno oni šalju GZ potvrdeno dugovanjima) mailom 1.9. i dobio genericki odgovor da ce predmet biti obraden u što kracem roku. Do danas od njih nikakvog odgovora. Danas kontaktiram direktno ovrhovoditelja (grad zagreb) i dobijem odgovor da su moj mail prosljedili referentu koji rjesava predmet. U mailu sam napisao bojazan da će mi blokirati racun (radi se o ovrsnoj ispravi) unatoc podmirenom dugovanju i poslao sam i potvrdu uplate. Veceras pak dobijem na e gradani obavjest da je sud odredio ovrhu. Znam da u ovrsnoj ispravi zalba ne odgada rjesenje i da mi vec u ponedjeljak mogu blokirati racune za vec placeni iznos. A kako u ponedjeljak ocekujem neki priljev nebih se uopce dovodio u situaciju da moram potrazivati novac nazad jer sa time imam loše iskustvo. Zanima me što da ja sada napravim? Ono što sam primjetio u prilogu koji je GZ dostavio sudu nema potvrde da su uplatili predujam. Hoce li radi toga Fina odbiti upisati osnovu u ocevidnik pa ce mi to kupiti nesto vremena dok nekako ne iskomuniciram sa ovrhovoditeljem? Svaki savjet je dobrodosao. Hvala!
  19. Hm. Meni je odmah napisano da sam tuženik, nema rjesenja kojime se ovrha stavlja van snage i vrsta pismena je tužba.
  20. Hm. mislim nepravomocnog. Prigovor sam pisao nakon što sam primio ovrhu. Unutar onih 8 dana za rok za prigovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija