Jump to content

necro

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je necro objavio

  1. Kolko vidim uvjet da dobimo bezvizni rezim je taj da im dopustimo uvid u nase podatke, pa pretpostavljam da ce moc vidjet sve kad dode do toga. Naci u principu nemoguce mi je postic da mi se ne upise u prekrsajnu evidenciju.
  2. Priznao sam krivnju, rekao da je moje, imao sam dokumentaciju od alergije posto sam od rodenja alergicar, bio sam u Kanadi i tamo je to legalno pa sam isto tako naglasio da sam bio u drustvu gdje je to legalno i prihvaceno, to su mi sve zapisali u moj iskaz koji sam podpisao i isto tako su napisali da je za osobne potrebe i da sam konzumirao zbog problema s kozom. Jedini problem koji vidim je taj da ce mi se pisat u prekrsajnu evidenciju, a planirao sam uskoro za SAD a vidim da je to veliki problem ako si ikad bio zapisan bilo gdje (kazneno il prekrsajno) u vezi trave jer to spada pod Controll substance za dobit vizu, cak i ako uskoro dobijemo bezvizni rezim opet ce sve zavisit od border officera da li ce me pustit kada vidi to u sustavu. Cak sam naso da i kad prode 3 godine i kad se zatrazi da se obrise iz prekrsajne evidencije, po njihovim pravilima to se zove rehabilitacije (ili tako nesto) i mora proc 5 godina od kad se desio prekršaj da bi ga smatrali kao da se nije desilo (ako sam uspio dobro skuzit). Uglavnom vec sam citao na forumu ovom par tema bas u vezi toga i nijedna tema nije zavrsena do kraja nego je uvijek nekako na pola prekinuta rasprava i nitko nije napisao da li je ikad uspio izvuc vizu ako je imo prekrsajnu evidenciju u vezi toga. I sad ne znam što da radim, da li da se zalim na presudu u smislu da bi htio da mi se nigdje ne zapise jer ce mi uveliko utjecat na zivot, otic nekom odvjetniku pitat za savjet? Ima ko kakav savjet?
  3. Nakraju sam iso sam, I sve sam odradio, kazna 5000 kn i zapis u prekrsajnu evidenciju nakon 3 godine se brise. Ako platim u roku 30 dana onda 2/3 iznosa moram uplatit, inace ce fina ic na prislnu naplatu a ako se nece imat iz cega naplatit nakon 2 godine onda rad za opce dobro.
  4. Hvala, Nista onda od tog, jel mi preporucate imat odvjetnika? Uzeo sam ga prvobitno al je doslo do nesporazuma pa nece moc doc na glavu raspravu prekrsajnog postupka koja je sutra, pa mi savjetuje da trazim odgodu, koliko ta odgoda ako ju zatrazim moze dugo potrajati do kad opet ne pozovu ?
  5. A da, trava, skunk, Uredu hvala puno. https://rjesenje.org/obrana/ https://rjesenje.org/dopuna-obrane-2/ Jel ima ko iskustva s ovim? Cini mi se dobro, al mislim da to i treba znat izvest na pravi nacin, pa mi se priznanje i kajanje cini laksom opcijom.
  6. Evo mene opet, Sto mogu ocekivati na sudu najblaze i najgore? Pretpostavljam da upis u prekrsajnu evidenciju i novcanu kaznu? Jel postoje ikakve sanse za uvjetnu ili uvjetna jedino moze bit kod kaznenog postupka?
  7. Hvala Sivko, znaci moci cu dobit potvrdu o nekaznjavanju (uvjerenje da se ne vodi kaznenu postupak) kad se jednom to zavrsi i potvrdu od ministarstva pravosuda iz zga da prema raspolozivim podatcima kaznene evidencije ministarstva nisam osudivan?
  8. Dobro vecer, Dobio sam optuzni prijedlog te poziv na sud za prekršaj Članka 3. st. 1. kažnjivo po čl. 54 st. 3 Zakon o suzbijanju zlouporabe droga. U njemu stoji da se predlaze sljedece: 1. da se protiv okrivljenika provede prekršajni postupak; 2. da se izvrši uvid u kaznenu evidencije; 3. da se izvrši uvid u obavijest _________________ izdane prem članku 109.a prekršajnog zakona; 4. da se u postupku provedu dokazi: 5. da se okrivljenika proglasi krivim i kazni novčanom kaznom u iznosu od 5000 kn 10. trajno oduzmu predmeti 12. da se odluka o prekšraju dostavi pdnositelju optužnog prijedloga. Moje pitanje je, jeli ikako moguče izbječi upis u kaznenu evidenciju? I ako da koji je to način? Jel uopce moguce biti upisan u kaznenu evidenciju ako se radi o prekršaju? Zalim uskoro otici vani pa bih htio da mi se nigdje ne pise odnosno da mu potvrda o nekaznjavanju i potvrda da nisam nikad bio osudivan budu cisti. U slučaju da dođe do upisa u kaznenu evidenciju, koliko vremena mora proči kako bi se isti mogao izbrisati? Unaprijed hvala na odgovorima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija