Jump to content

Lala12345

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lala12345 objavio

  1. @Spitfire hvala Vam puno. Na žalost, koridor je prvenstveno problem radi same prodaje. U svakom slučaju ću porazmisliti o daljnjim koracima.
  2. @Spitfire puno Vam hvala na odgovoru. Što se tiče prijedloga izmjene, koja je potrebna dokumentacija za dostaviti ? Odnosno,na koji način bi im se mogli obratiti sa prijedlogom izmjene?
  3. Shvatila sam odgovor,no pribojavam se da situacija ne završi u smislu da oni to ne planiraju sada izvlastiti, u smislu da to ostane ucrtano za slučaj da će trebati i nama stvara probleme. U toj situaciji nisam sigurna kako bi se trebala postaviti. Postoji li možda u tom slučaju (da oni odbiju napraviti sada izvlaštenje otkupom ili zamjenom) da zahtjevamo da se taj koridor pobriše?
  4. Pozdrav, U vlasništvu imamo 780m2 građevinskog zemljišta,te smo imali ideju napraviti parcelaciju zemljišta na način da 180m2 ostavimo u svom vlasništvu i pripojimo drugoj čestici,a ostalih 600m2 prodamo(minimum za izgradnju). Problem nastaje u trenutku kada sasvim slučajno saznajemo(nitko nam nije poslao obavijest,nit je geodeta primjetio dok mu sami nismo rekli) da od tih 600 m2 jedno 120m2 biva rezervni prometni koridor koji je tu u svrhu proširenja postojeće prometnice,ujedno je i potencijalan problem za buduće vlasnike jer u tom slučaju nemaju minimum za izgradnju. Zvala sam nekoliko puta Grad Rijeku,i nitko mi ne zna reći što napraviti po tom pitanju. Rečeno mi je da ukoliko ponudim gradu tih 120m2 za otkup da će vrlo vjerojatno odgovoriti da nemaju u proračunau sredstava za isplatu pošto to nije u planu tako skoro(te je pitanje hoće li ikada od toga biti nešto),te mi jesavjetovala da angažiram projektanta, pa kao "možda prođe" i ipak ne trebaju taj koridor,što je po meni apsurd i bacanje novaca kojih nemamo. Koja su naša prava kao vlasnika građevinskog zemljišta u smislu - što ako grad odgovori da sada ne planira otkupljivati koridor,a mi želimo čistu situaciju(u smislu da koridor je potencijalni problem za izgradnju,a ne planiraju sada izvršavati otkup) ? P.s. Naravno,nije nam na kraju pameti prodavati zemljište dok se situacija ne riješi. No voljeli bi izbjeći odricanje 120m2 bez isplate jer nitko u gradu ne može dati konkretan odgovor. Također ukoliko prodajemo 720 m2 ne znamo na koji način da formiramo cijenu zbog koridora od kojeg vjerojatno neće biti ništa. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija