Jump to content

fensi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Došao sam s računom kod javnog bilježnika i on je pripremio papire koje sam ja potpisao. Pretpostavljam da je to ovršni prijedlog koji sam ja ovjerio svojim potpisom.
  2. Imam li ja pravo tražiti javnog bilježnika te novce, jer on je donio rješenje o ovrsi koje je palo na sudu? Ili on tu nema nikakve odgovornosti? Ja sam došao kod njega s tim računom i on je pokrenuo ovršni postupak, zar nije onda on trebao reći da se ta tako ne može?
  3. Znači trebao bi pokrenuti novi postupak, gdje ovršujem tu firmu i sustanare ili samo sustanare?
  4. Koliko ja kužim da, tako je. Ukinuli su rješenje o ovrsi, jer da nema pravne osnove. Sud je utvrdio da je posao dogovoren sa stanarima, iako je rečeno da sam ja dogovarao posao sa firmom za upravljanje nekretninama. Stav suda je da sam ja tužio krivu stranu i da sam trebao tužiti stanare. A meni to nije jasno kako ja mogu tužiti stanare kad je posao dogovoren s firmom i njima je ispostavljen račun. Račun ta firma ne osporava, ali ga ne misle platiti jer njima stanari nisu platili. I zašto onda ja moram platiti njima odvjetnika ako je javni bilježnik donio krivu odluku?
  5. Poštovani, Vlasnik sam obrta kojem se firma za upravljanje nekretnina obratila za posao na jednoj zgradi, posao je uredno odrađen ali nikad stanari nisu platili njima pa ni oni meni, Kako sam ja ispostavljao račun na navedenu firmu, nakon dvije godine neplaćanja sam otišao kod javnog bilježnika i on je pokrenuo ovrhu na navedenu firmu. Oni su se na to žalili i sud je presudio da oni nisu odgovorni za plaćanje tog računa već da sam ja trebao tužiti stanare zgrade. Oni ne osporavaju dug ali ja sad moram platiti 8000 kuna toj firmi i 1000 kuna sudskih troškova. Odvjetnik tvrdi da je to tako jer da smo mi krvie tužili, a kako bi ja mogao tužiti stanare kad sam račun ispostavio firmi a ne stanarima. Što mi je činiti, pomiriti se s greškom mojom ili pisati žalbu?
  6. U slučaju ovrhe ću dobiti obavijest poštom, nekakvu opomenu ili upozorenje za platiti tih 240,00 kn?
  7. Nema ugovora o najmu. Vjerujem da da, na kraju krajeva na katastru se nalazi. Koji je savjet, što učiniti po ovom pitanju? Platiti HRT-u pa ako da podstanar onda ok, ako ne sam izgubio novce? Ili platiti ovo, pa onda odjaviti pristojbu po navedenoj pretplati? Mora li prilikom moje odjave doći kontrolor u stan ili ne? Šta ako ga ovaj opet ne pusti, mislim ja bi zbog te kontrole trebao napraviti 600 km puta ako ga moram pustiti unutra.
  8. Vlasnik sam dvije nekretnine, kuće u kojoj živim te stana u Zagrebu koji se renta dugoročno. Dok stan nije bio u renti nisam trebao plaćati pristojbu hrt-u jer koliko sam skužio vrijedi mi pretplata za kuću. Međutim nedavno je došao kontolor od HRT-a i utvrdio da se za taj stan ne plaća pretplata, iako podstanar tvrdi da mu nije dao nikakve podatke niti ga pustio u stan. Sad je došao prekršajni postupak na 24O kuna na moje ime. Mislim da podstanar to ne želi plaćati, a ja njegove podatke ne mogu dati HRT-u ako se on s time ne slaže. Što mi je činiti? Platiti tih 240 kn i plaćati svaki mjesec 80 kn iako su tv, radio i mobitelu u vlasništvu podstanara ili mogu odmah poslati odjavu uređaja, pa nek oni utvrđuju treba li on plaćati pretplatu ili ne? Njegova je priča da on ima mob i laptop na firmu, a kao tv nema te da on ne treba plaćati pretplatu, međutim nije pustio kontrolora u stan i on je napisao da je čuo reprodukciju audio vizualnog sadržaja. Vidim na uplatnici za kuću nema mog OIBa, a za odjavu ga moram dati, pa si mislim da ne napravim problem ako im sad dam OIB, oni odbiju odjaviti uređaj i onda mi dođe ovrha.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija