Jump to content

innersmile

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je innersmile objavio

  1. Poštovanje! Od 2021. pa do sada 2024. imala sam tri susreta s posebnom skrbnicom na ročištu Prvi put njeno mišljenje nije uopće nešto koristilo. Drugi put zauzima stranu bez da je vidjela dijete u međuvremenu. Ovaj posljednji put zaključuje da dijete ne treba viđati majku. Pokušala sam pobiti njen iskaz dokazima stručnjaka, ali me zanima kome se obratiti i kome pisati prigovore na njihova mišljenja donesena u 45 minuta svako druge godine? Hvala.
  2. Pitanje je u naslovu. Gleda li se dan od kada dijete živi s jednim roditeljem, dan kad je podnesena tužba tj.zahtjev za alimentacijom ili kako me neki uvjeravaju, od dana donošenja presude ( što mi zapravo zvuči nemoguće )? Hvala
  3. Poštovani, Zanima me kako i na koji način je ovo izvedivo ( pritom mislim i na voditeljicu nadzora )? Naime, sina sam u protekloj kalendarskoj godini vidjela svega 20 puta po 20 sati, i to jer sam pristala na mjeru nadzora iako ona sudski nije donesena. Sud je ravno 11 mjeseci čekao da im se dostavi mišljenje Centra, gđe su ili na bolovanju ili na g.o. ili pišu stvari koje se ne poklapaju s činjenicama ( npr. navode da nisam vidjela sina 2 mjeseca prošlo ljeto jer je suprug bio bolestan , tj. morao je ići na fizikalnu terapiju, a o tome nema nikakve medicinske evidencije! ) Dijete me više i ne želi viđati, svaki susret odradi kao na prisilnom radu, ne smijem ga pitati ni za školu , ni za što. Suprug im se povremeno ne javlja na pozive niti odgovara na poruke, a one svejedno ne odlaze do mjesta stanovanja, i tako već preko dvije godine. Ima li se uopće smisla boriti protiv Sustava? Čemu sudska odluka ako se i ona sabotira ? Može li se tome stati na kraj? Ovrhu nad svojim djetetom ne želim provoditi i izlagati ga traumama. Ročište je opet odgođeno na dva mjeseca, a bivši suprug se ponaša kao da ima potpuno skrbništvo, nikakve informacije o djetetu, ni o školi, o bolesti, ništa. Hvala unaprijed!
  4. Poštovani, Liječena sam alkoholičarka, bivši suprug je odveo dijete kod sebe. Bitno da je sin dobro. Ipak, ne poštuje se nijedna odluka suda. Posljednje sam doživjela da se bivši suprug ne javlja voditeljici nadzora po 20 dana ( što nije prvi put ) i na sastanku u CZSS na kojem sam ja inzistirala, poziva se na moj recidiv za koji je čuo od voditeljice kluba koja je prenijela voditeljici nadzora, a ona bivšem suprugu. Drugi socijalni radnici i pravnici uvjeravaju me da je to neprofesionalno I kažnjivo. Što mogu ?
  5. Molim Vas, još jedno pitanje, mada znam da se ne može precizno odgovoriti? Supruga traži 3 tisuće kn za dvije kćeri. To su, naravno, i moja djeca i nemam ništa protiv alimentacije.Ipak, s obzirom na primanja od 6500 kn i sve životne troškove, zanima me koliki je obično iznos koji se odredi?
  6. Hvala, ne može ni biti u zastari jer mi moj odvjetnik nije rekao da su ta dva sudska postupka odvojena..
  7. Hvala na odgovoru! Kada ide u zastaru?
  8. Poštovani, Ja i supruga ne živimo zajedno od svibnja 2019. Za dva dana nas očekuje prvo ročište. S obzirom da smo u braku podigli zajednički kredit, ali na moje ime, koji ja otada otplaćujem ( mjesečna rata 2400 kn) i s obzirom da je supruga koristila dvije kreditne kartice još pola godine iza razlaza, zanima me uzima li se to u obzir pri izračunu alimentacije za djecu.Hvala unaprijed.
  9. Da je spis dotada u pisarnici, a potom ponovno ide na sud, međutim, bez misljenja Centra ne moze se donijeti nikakva odluka..
  10. Ono sto sam saznala od odvjetnice da je spis kalendarski označen do 1.8. ( isprike ako ne koristim pravu terminologiju), stoga mi i čudno da neće ići nikakav dopis.
  11. Pa mojom dijagnozom. U međuvremenu, jucer sam bila sama u centru, razgovarala sam sa socijalnom radnicom, gđa mi je na kraju rekla da se vidimo krajem kolovoza. Budući da je na podnesku pisalo da je hitno, ugroza za zivot djeteta, ostala sam zbunjena. Salju li oni sad nekakvo mišljenje Sudu ili će to tek nakon ljeta?
  12. Hvala na podršci jer bila sam na kontroli i sam doktor mi je mrtav hladan rekao da ću izgubiti dijete. Otac je nakon zajedničkog razgovora u Centru odlučio da ponovno komuniciramo, ali je sad opet prekinuo.
  13. Dakle, odvjetnica nije bas optimistična. S obzirom da sam u procesu liječenja tek ove godine, a u otpusnom pismu koje je Centar zatražio sve piše iskreno ( pa zbog toga sam i dosla na lijecenje ), ali nista pozitivno za mene. Otac je u međuvremenu predlozio neka druzenja utroje, recimo, obiteljski odlazak u kino, s obzirom da sam ja odbila zbog svega i svačega, bojim se da ce to opet biti upotrijebljeno protiv mene. Na Centru namjeravam predloziti da me testiraju na alkohol po želji, ako me uopce ista budu pitali
  14. I još nesto: Odvjetnica me tješi da ako sud i pristane na privremenu mjeru, to nije tragedija.Ja sam nekako skeptična da bi se nakon toga ista promijenilo..
  15. Hvala, uzela sam odvjetnicu.Bili smo jucer na Centru, a ja sam naručena s nalazima za 10 dana, ali sama. Sto mogu ocekivati?
  16. Osim podneska, predmet za ocitovanje na navode.Rok nije nigdje naveden. U podnesku se navodi sve negativno vezano za razdoblje mog alkoholizma te zahtjeva moj medicinski karton.
  17. Ne, dobro ste shvatili, nismo jos odradili CZSS ( idući petak ),a danas mi je ovo stiglo cime vidim da je angažirao odvjetnicu jos u travnju. Znači, sad prvo idemo na Centar i sto onda?
  18. U međuvremenu sam saznala da je to zapravo podnesak njegove odvjetnice pa pretpostavljam da tek sad slijedi sve ostalo.
  19. Hvala Vam na pojašnjenju. Tek DANAS mi je stigla presuda sa Općinskog suda kojom je doneseno rješenje da dijete zivi s ocem ( od 21.travnja ). Sto sada?
  20. Sto znači poseban skrbnik djeteta? Hvala na odgovoru, nisam ni mislila utjecati na dijete, mislim da već dovoljno pati sto otac ne komunicira sa mnom. Pitanje: ako dijete odmalena zivi sa mnom i bakom, smije li ga muz odvesti ako ja nisam kući da ga dočekam? To mu je baka, mogla bi biti i plaćena dadilja, ili teta itd.
  21. Idem u klub, pijem Esperal, imala sam jedan recidiv, ali kako ću ista od toga dokazati? Suprug tvrdi da nisam kući kad dolazi po dijete i kad ga dovodi, to se, naravno, zna ponekad dogoditi, pa imam obaveza, ali je uvijek baka tu. Itko?
  22. Poštovani, U braku ne zivim otkad je nas sin napunio 9 mjeseci.Vratila sam se roditeljima u obiteljsku kuću te nakon dvije godine zatražila da se sporazumno razvedemo.Nikad mu nisam branila viđati dijete i mimo odluke suda, iako smo se u posljednje vrijeme znali zakačiti jer sin ide u skolu, mora i uciti, a viđaju se tjedno 3 puta i kasno ga dovodi kuci. Osobno sam razvila alkoholizam prije dvije godine te sam, uvidjevši to, dobrovoljno otišla na lijecenje.Inače sam visokoobrazovana, zaposlena, ne izostajem s posla.Bivsi suprug je bio upoznat s time. Sad je zatražio da dijete zivi s njim zbog toga te smo pozvani na razgovor u CZSS. Što mogu očekivati? Sin je inače govorio da ne zeli da se nigdje selimo ( znala sam se sukobiti s majkom u doba pijenja, verbalno), znala sam ga i pitati zeli li zivjeti s ocem sto bi uvijek negirao. Napominjem da nikad nije prespavao duze od jedne noci, maksimalno dvije kod oca i njegove obitelji. Zahvalna unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija