Jump to content

Renat_J

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne želimo da ljudima kapa po glavi, to se rješava provođenjem cijevi do tla. Samo se ne usudimo dati novce za to, pa da onda opet plaćamo i skidanje svega. Trenutno ne koristimo taj uređaj da nam nitko ne bi prigovarao za kapanje STavljanje klime u balkon ne smatram razumskim rješenjem s obzirom na to da balkon time prestaje biti upotrebljiv kad je klima uključena.
  2. Telefonski nam iz stambenog nisu odgovorili, uputili su na komunikaciju s našom referenticom mailom. Nije odgovorila na mail. Ima li itko neke informacije koje mogu pomoći?
  3. To je boravište. Ono se prijavljuje na neki period, obično godinu dana. Prebivalište nema "rok trajanja" da bi automatski isteklo jer je to mjesto za koje je osoba prijavila da tamo trajno živi.
  4. Hvala. Zvat ćemo i njih, ali upravo su oni i poslali dopis u kojem se pozivaju na pravilnik koji je kasnije opozvan (odnosno, opozvan je članak vezan za vanjske jedinice klima uređaja).
  5. Poštovani, imam upit vezano za propise Grada Zagreba u odnosu na postavljanje klima uređaja na fasadu zgrade. Napravili smo grešku što nakon kuplje stana nismo provjerili s predstavnikom zgrade što i kako oko klime, i postavili smo vanjsku jedinicu na stranicu zgrade na kojoj još nije bilo niti jedne jedinice. To nije pročelje, ali s obzirom na to kako je zgrada postavljena, najviše je vidljivo iz prilazne ulice. Već nakon par dana predstavnik stanara se žalio upravitelju zgrade Stambeni ZG i dobili smo od njih poziv na uklanjanje vanjske jedinice klima uređaja, pri čemu se pozivaju na Pravilnik o postavljanju antena, natpisa, zaštitnih naprava na izlozima, jarbola, reklama i reklamnih panoa na području Grada Zagreba. Koliko sam uspjela naći, pavilnik je iz 2007 i zaista prema napisanom nismo smjeli postaviti vanjsku jedinicu na fasadu. Nakon toga je 2008. išla Odluka o komunalnom redu, pa Izmjena odluke o komunalnom redu prema kojima se klima-uređaji mogu "iznimno" postavljati tako da su vidljivi s javne površine. Ništa detaljnije od toga. Možete li mi pojasniti što to na kraju znači? Pokušavamo izbjeći sukob s predstavnikom stanara, ali isto tako ni ne kuhati se u potkrovnom stanu. Koliko ja čitam, Stambeni ZG je izbacio praznu prijetnju jer nadležne službe Grada Zagreba s kojima se prijete (i to u smiješnom roku, nema šanse da unutar 7 dana dobijemo majstora koji će nam premjestiti klimu) nemaju zapravo u vlastitim aktima definirano što napraviti. Ili nije tako?
  6. Pozdrav! Molim pomoć u tome kako sročiti članak Kupoprodajnog ugovora za stan, koji se odnosi na brisovno očitovanje banke i brisanje tereta u ZK. Hvala!
  7. Dodatno, koji bi bili naši koraci da se u ZK upiše ispravna kvadratura? Rješenje o izvedenom stanju postoji, navodno je "sve spremno za postupak etažiranja", samo nije predan zahtjev (ali za ovo nemamo dokaza).
  8. Rješenje o izvedenom stanju rađeno je 2014. godine na nivou zgrade, za nekoliko stanova na kojima se radilo zatvaranje loggie.
  9. U ovakvoj situaciji se dakle radi o čistoj sreći, ne postoji neko jasno pravilo kako banke rješavaju ovakve slučajeve? Jer upravo i postoji ta nesigurnost zbog kontradiktornih informacija - od toga da banku nije briga za tlocrt nego gleda samo Vlasnički list, preko toga da treba priložiti Rješenje o izvedenom stanju i da će to biti ok, pa sve do toga da bi se kredit mogao možda ipak odbiti. Ako bi s te strane prošlo sve ok, postoji li rizik kod upisa vlasništva u zemljišne knjige nakon završetka kupoprodaje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija