Jump to content

elloko

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još nisam dobio platnu listu pa ne znam koje su stavke umanjene,ali vidim da je plaća umanjena po uplati na banci.
  2. Lijepi pozdrav svima,bio sam na godišnjem odmoru i poslodavac mi je je umanjio plaću.Zanima me što se točno odbija,tj. ne plaća dok se koristi godišnji odmor?
  3. U trenutnoj firmi sam zaposlen 17 godina.Danas sam saznao da se firma zatvara 01.01.2023 godine zbog lošeg poslovanja.Zanima me imam li ja ikakvo pravo na novčanu naknadu od sadašnjeg poslodavca?
  4. Hvala,ali najviše me zanima ima li poslodavac pravo ubacivati u ugovor o radu plačanje penala ako se da otkaz prije isteka ugovora
  5. Pozdrav,uskoro mi istjece ugovor o radu kod poslodavca i ponudio mi je novi ugovor kojega sam odbio potpisati.Naime u novom ugovoru(buduci da radim u turizmu) stoji da ako ja dam otkaz u odredenom vremenu od 01.08-01.12 sam duzan platiti penale u visini jedne place ako dam otkaz u tom vremenskom razdoblju.Sada me zanima ima li poslodavac uopce pravo takve stvari uvrstavati u ugovor o radu?
  6. Poštovani,molim malu pomoć.Naime od kolege otac je preminuo pa me zanima koliko ima pravo dana iskoristiti za smrtni slučaj bliske osobe.Jedna napomena,otac mu je živio i preminuo u BiH i tamo će biti sahranjen. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija