Jump to content

Brzi 5

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Brzi 5 objavio

  1. Kontra tuzba da joj se stane na kraj sa prijavama kontra mojih roditelja tipa...nisu zdravstveno sposobni cuvati djecu dok ja radim...da su stari i nemoćni...da djed vozi djecu u traktoru...da ih baka ne hrani adekvatno...itd. Zbog takvih prijava i relativnoj pristranosti centra,djeca u godinu i 6 mjeseci imaju samo 10ak spavanja kod mene.Evidentno je iz niza tih radnji da ne radi na tome da potiče djecu na odnos sa roditeljem kod kojega djeca ne zive već suprotno a što je u konačnici kažnjivo.
  2. Znači u totalnom smo rasulu i oko imovine i oko djece... Nekoliko dana prije ročišta za izmjenu plana roditeljske skrbi bivša supruga je istupila pred centar sa izjavom da je deda (po ocu tj. meni) neprimjereno dirao našu kćer,unuku. Usudim se reći da je to napravila s ciljem da našteti meni u daljnjim susretima s djecom. Kako ju je centar upozorio da se s takvim stvarima ne igra budući da su naslutili njezinu "igru" pokrenut je postupak krivičnog gonjenja dede, medicinsko vještačenje djeteta te su meni ukinuta viđenja sa spavanjem i zabranjena su viđanja sa mojim roditeljima. Ova mjera trenutno je na snazi 2,5 mj i još uvijek nije prekinuta dok traje postupak. Definitivno su ovim činom trajno narušeni bilo kakvi međuljudski odnosi između nas i mene sad zanima,budući da su došli nalazi vještaka u kojima stoji da nema elemenata seksualnog uznemiravanja,kakva je daljnja procedura glede kontra tužbe s obzirom da drugi način ne vidim u rješavanju ovog kaosa. Kakav se vrsta tužbe mora sastaviti i koje su relevantne kazne za takav postupak?hvala.
  3. Još jedno pitanje, kakva je sudska praksa oko načina isplate bračne stečevine? Da li se tu uzimaju u obzir mjesecna primanja tužene pa se određuju nešto tipa rate ili se na neki drugi način to određuje budući da se radi o iznosu od cca 200 000 kn? hvala.
  4. To mi je jasno krivo sam koncipirao pitanje ili jedno ili drugo. Tužba je u procesu u kojoj smo naveli 2 zahtjeva prvi stvarnopravni a drugi obveznopravni na koji imam pravo u svakom slučaju. Ovaj dio me brine kakva su stajališta sudova oko stvarnog prava budući da sam ulagao u nekretninu drugog bračnog druga kao vlasnika iste. E sad situacija je slijedeća da vrlo vjerojatno bivša neće imati sredstva za isplatu (cca 200 000 kn) tak da me živo zanima taj dio.
  5. Samo naznaka da je mojim ulaganjem znatno povećana vrijednost i namjena nekretnine.
  6. Budući da smo bili u vanbračnoj zajednici prije početka mojeg ulaganja u njezinu nekretninu potpisali smo ugovor o međuljudskim odnosima kojim mi ona kao vlasnik nekretnine dozvoljava ulaganje u nekretninu i stupanje u posjed iste.
  7. Znači u vanbračnoj smo zajednici od 2010.g 2012.g počinjem ulagati u kuću koja glasi na nju 1/1 Kuća je bila u rohbau stanju samo sa priključkom električne energije. Uloženo je preko 400 000 kn moje ušteđevine od 2012. do 2020. od kad više ne živimo zajedno. U zajednici je rođeno 3 djece.Na njezino inzistiranje napuštam dom i nastavljam borbu sudskim putem. 2013.g smo potpisali ugovor o međuljudskim odnosima kojim mi ona dozvoljava kuću na uživanje i stupanje u posjed. Pitanje: Koje su mi šanse da mi poted obveznopravnog zahtjeva za isplatu polovice ulozenog prođe i stvarnopravni zahtjev za upis suvlasništva na dio nekretnine. Od ovih 400 000 kn posjedujem kompletne dokaze o ulaganju u vidu računa, bankovnih isplata/uplata. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija