Jump to content

Suvlasnik51

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. U tom slučaju suvlasnik može kupiti udjele od suvlasnika koji pokreće ovrhu i preko kredita/na rate ili isključivo potpunom isplatom u jednom isplaćivanju?
  2. Jer na ovom forumu piše da je teško prodati na dražbi stan u tom slučaju Citirano : " Takva nekretnina se vrlo teško prodaje, i taj koji živi u nekretnini ima priliku da kupi tuđe udjele po povoljnijoj cijeni. " I dalje vrijedi ovo?
  3. Jasno da oba suvlasnika mogu živjeti tu, ali rečeno mi je da jedan suvlasnik može pokrenuti preko suda postupak razvrgnuća, a zatim ovrhe i onda se stan prodaje čak i kada drugi suvlasnik ne želi to čime suvlasnik onda gubi pravo na stanovanje tu... Je li to istina? Može li se izgubiti pravo na stanovanje tim putem lako?
  4. Pozdrav Stan je na dva suvlasnika Jedan ima 2/3 stana (ovaj suvlasnik je kupio stan) Drugi suvlasnik 1/3(dobio je taj dio stana na poklon od drugog suvlasnika kome nakon toga ostaju 2/3) Osobe su živjele zajedno 6 godina i bile u vezi Suvlasnik s 1/3 suvlasništva živi u stanu, plaća račune, ima prebivalište tu, hrvatski građanin Drugi suvlasnik nije nikad imao prebivalište tu i ne smije biti u Hrvatskoj duže od 3 mjeseca Ako bi suvlasnik s 2/3 htio prodati stan, može li on to natjerati suvlasnika koji ima 1/3 sudskim putem tako da taj suvlasnik više neće imati pravo živjeti tu? Pojednostavljeno, suvlasnik od 1/3 nema ili ima sigurno rješeno stanovanje u tom stanu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija