Jump to content

garmonbozia

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaboravio sam napomenuti da je firma neaktivna od osnivanja. Dakle otvorena je isključivo radi jednog projekta koji još nije započeo i pitanje je hoće li uopće. Ako je firma neaktivna i nema nikakvog prometa od kada je osnovana, je li potrebno i tada isplaćivati doprinose? Ne razumijem zašto se isplaćuju doprinosi na plaće koje se ne isplaćuju za firmu koja je neaktivna? U slučaju zatvaranja firme, kakva je procedura i kakve su obveze? Može li direktor sam ugasiti firmu ili je potrebna i prisutnost kolege?
  2. Hvala na odgovoru. Naišao sam na jedan članak (https://brojevi.hr/veca-minimalna-placa-direktora/) i uočio sljedeći ulomak: Zanima me samo na što se ovo točno odnosi? Ako sam osoba mlađa od 30 godina i/ili dijete hrvatskog branitelja, jesam li oslobođen plaćanja doprinosa? Ili su doprinosi umanjeni za određeni iznos? Nisam shvatio što točno podrazumijeva taj dio teksta (i je li uopće ispravan) pa bih volio čuti pojašnjenje.
  3. Osnovao sam J.D.O.O. sa kolegom i stavljen sam na poziciju direktora. I kolega (25 godina) i ja (25 godina) studiramo u inozemstvu, s tim da kolega također i radi u inozemstvu (sve unutar EU). Kolega i živi u državi u kojoj radi, dok sam ja još u Hrvatskoj i pohađam studij online (samo ovu akademsku godinu zbog pandemije). Ja sam do sada bio zaposlen u Hrvatskoj i zbog toga su svi doprinosi za direktora bili pokriveni. Zanima me što sada kada više nisam zaposlen? Moram li isplaćivati doprinose s obzirom da sam direktor? Je li moguće prebaciti poziciju direktora na mog kolegu i mijenja li to išta? Je li moguće da inozemna firma kolege pokriva troškove tih doprinosa ili je to moguće samo za firme koje su u RH? Pošto kolega uskoro završava studij, ali će ostati i dalje zaposlen, je li bolja opcija da prebacim funkciju direktora na njega s obzirom da ću ja i iduću godinu studirati u inozemstvu? Što ako se ja zaposlim u inozemnoj firmi, a i dalje sam na funkciji direktora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija