Jump to content

Tomex9

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Paa nez da li to vazi za pausalne obrtnike.. Ja npr radim kao pausalni obrtnik, nemam placu, imam samo prihode, a planiram otvoriti i jdoo bez zaposlenih, samo sam ja vlasnik i to je to. E sada, da li ja placam ista.. Kada izracunam prihode / 12 dobijem da je preko tih 888 eura, da li to vrijedi?
  2. A da li si mora isplacivati neku placu u jdoo zato sto je direktor i tamo? Ili ne mora posto je vec zaposlen na drugom radnom mjestu pa ovdje moze bez ikakve place i doprinosa?
  3. Pozdrav, Planiram otvoriti 93.13 Fitnes centar djelatnost, i imati teretanu (bez nudenja usluga individualnog treninga, fitnes programa itd. samo pruzanje usluga korisnicima u vidu clanarina, dakle korisnik plati za mjesecnu clanarinu, i to je to, sam trenira itd.), pa me zanima da li mogu to obavljati bez strucne spreme vezane uz sport? Takoder, vec posjedujem obrt, tu sam stalno zaposlen, tako da bi teoretski jdoo mogao voditi bez zaposlene osobe? Samo onda je isto pitanje kao i gore, da li mogu obavljati djelatnost "fitnes centar" bez zaposlenih osoba? Ili ako se trebam i zaposliti u jdoo na pola radnog vremena ili nesto, nije problem, samo opet isto pitanje, da li mi treba strucna sprema ne znam.. Hvala
  4. Poslao sam im mail. Uglavnom otvaram jdoo vjerovatno, tu se moze sve napraviti bez strucne spreme, SAMO onda je pitanje, da li se moze korisnicima naplacivati clanarina bez da imam zaposlenog nekoga sa strucnom spremom u sportu, sto je isto pitanje... Uglavnom, moj plan je, napraviti teretanu, bez zaposlenika, na ulazu ce biti otkljucavanje na korisnicke kartice, korisnik dode, plati mjesecnu clanarinu, dobije karticu i pristup teretani i to je to. Nema trenera, individualnih treninga, fitnes programa itd. samo korisnicima naplacujem uslugu koristenja teretane i to je to. E sada, pitanje je da li za to treba kakva strucna sprema u vezi sporta.. U zakonu o sportu pise da treba za sportske djelatnosti, medutim, razmisljam da ovo moze pod "upravljanje sportskom građevinom", posto ne nudim nista korisnicima od sportskih djelatnosti, samo pristup teretani i to je to.
  5. Je, ali pise "ukoliko osoba obavlja sportske djelatnosti kao fitnes centar" Ali ja ne bi obavljao sportske djelatnosti u fitnes centru, nego bi ga iznajmljivao korisnicima, sto spada pod "upravljanje sportskom građevinom", sto se moze bez struke. Drugo je da obavljam ili nudim programe fitnesa, individualne programe itd. to je onda sportska djelatnost. Ovo bi bilo fitnes centar/teretana, i samo iznajmljujem prostor korisnicima i to je to, korisnik placa za najam prostora, ja mu ne nudim nista otalo vezano uz sportsku obuku itd. Nego je samo pitanje da li mogu otvoriti fitnes centar bez struke, iako necu obavljati sportske djelatnosti u njemu, nego samo najam.
  6. Gledam ovdje: https://mint.gov.hr/istaknute-teme-sport/nacionalni-informacijski-sustav-u-sportu/evidencija-obrta/23338?fbclid=IwAR25UkS4xW2z7ZGf6H_S_53HfD1w-RDVIA_lMhlnOT60YfGrIManI4zzZdc 93.13. Fitnes Centar - upravljanje sportskom građevinom To se moze bez ikakve diplome. Samo je onda pitanje, kako izdavati racun clanovima na temelju toga.
  7. Ahaa, ali nije mi jasno zasto za 93.13. fitness centar treba neko posebno obrazovanje? Da pruzam usluge individualnih treninga, itd. onda ima smisla. Ali ovo, samo planiram teretanu drzati Mozda sam krivo napisao u prvoj poruci, bez ovoga sportska priprema, dakle planiram otvoriti samo 93.13 Fitness centri i to je to. Nikakve sportske pripreme, individualne treninge itd. Da li za tu djelatnost treba neka posebna skola? Obrt vec imam, samo planiram iznajmiti i urediti prostor, dodati novi pogon u djelatnost (taj prostor) i dodati novu djelatnost 93.13 Fitness centri i to je to.
  8. Pozdrav, Vidim od ove godine se mogu registrirati sportske djelatnosti u obrtu, da li negdje mogu vidjeti uvjeti koji su potrebni za otvaranje sportske djelatnosti? Planiram otvoriti mini teretanu nesto tipa djelatnost "93.13 Fitness centri sportska priprema" E sad zanima me da li postoje neki uvjeti za otvaranje toga? I koji su? Tipa, da li treba objekat imati WC, svlacionice, tuseve itd. Da li trebam imati zaposlenog na recepciji itd? Planiram staviti ulaz preko kartice i to je to, bez stalno zaposlenog na recepciji. Treba li vlasnik obrta imati neku posebnu skolu/fakultet za otvaranje toga? Isto tako, citao sam da ulaz na otisak prsta je kompliciran, zbog GDPR-a i biometrije itd. To ako bi napravio onda treba praviti poseban ugovor sa klijentima za to?
  9. Pozdrav, Otvorio sam pausalni obrt sa ovim djelatnostima (uskoro bi trebao poceti sa radom) 62.01-IZRADA INTERNETSKIH STRANICA I RAČUNALNO PROGRAMIRANJE 62.02-TEHNIČKA PODRŠKA U VEZI S RAČUNALIMA 63.11-INTERNETSKE STRANICE, UDOMLJAVANJE 73.11-DIGITALNI MARKETING 74.10-USLUGE GRAFIČKOG DIZAJNA Sve djelatnosti planiram raditi online ili na terenu kod stranaka, da li mi je potreban neki poslovni prostor ili sve modu obavljati sa adrese na kojoj zivim? I da li su potrebni neki posebni tehnicki uvijeti? Primjerice ona plocica sa natpisom ime obrta itd. i to je to ili jos nesto treba? Pitanje 2. Za posao planiram koristiti laptop, ali takoder imam i osobno racunalo za privatne svrhe. Ukoliko dode do neke kontrole, da li mi mogu kontrolirati i to privatno racunalo ili samo ovo koje koristim za posao (koje cu kupiti uz poticaje)? I zadnje pitanje, necu poslovati gotovinom, dakle fiskalizacija itd. mi ne treba, samo uplate na racun. Da li to negdje isto treba prijaviti (poreznoj) itd.? Hvala
  10. Edit. Planiram registrirati ove djelatnosti. Da li za neku od tih djelatnosti je potrebna posebna strucna sprema (diploma, majstorski ispit, odredena skola itd.)?
  11. Pozdrav, Planiram otvoriti paušalni obrt za Izradu internetskih stranica te Web & Graficki Dizajn. To su dakle djelatnosti: M. 74.10 Specijalizirane dizajnerske djelatnosti (Za graficki dizajn) i za izradu Internetskih stranica J 62.0 Računalno programiranje, savjetovanje i djelatnosti povezane s njima (Za izradu internetskih stranica) Ako sam dobro shvatio? Sada me zanima da li trebam imati nekakvu specijalnu strucnu spremu za otvaranje takvog obrta (zavrsio sam fakultet ali nema veze sa grafickim dizajnom). Takoder, kod otvaranja obrta da li je potrebno nesto dodatno tipa lijecnicki pregled, diploma itd.? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija