Jump to content

susjed056

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav Imam jedno pitanje, malo je komplicirano Naime, susjed je podigao prije 2god jedno 60cm dvorište iznad nas koji smo mu prvi susjedi, od tada je nama konstantno voda ispred kuće i u dvorištu, kad kažem voda mislim na cca 20 do 30cm vode i doslovno iz auta u vlastitom dvorištu ne možeš izaći bez čizama, a ta voda stoji tako dan, pa i dva, ovisno o kiši i zemlja to ne može upiti. On je tu zemlju navezao na dvorište koje nije niti građevinsko. Što mogu sad napraviti? Mogu li tražiti od grada da izađu u inspekciju i tko je zadužen za to, vodovod, komunalni redar, netko treći? Ono što želim je da mi voda ne stoji ispred kuće. Novi sam vlasnik. Bivši vlasnik nije dao suglasnost, ali nije tu živio i dvorište je navezeno dok nitko nije nadgledao. Inače se susjed bavi prijevozom zemlje i asfalta pa je očito višak tu navezao i sebe podigao iznad drugih susjeda. Meni to sada radi probleme. P.S Inače on drži i kamion na toj zemlji, iako mu to nije firmu tu već kuća i to tegljač sa tko zna koliko tona. Da li uopće i to smije imati tako u maloj ulici gdje je cijelu cestu već uništio, osim kamiona čistoće nitko ne ulazi u tako malu ulicu kamionom jer e ne mogu niti okrenuti, pa i ovi za smeće izlaze iz nje u rikverc.
  2. Poštovani/a Zahvaljujem na odgovoru. Pa ništa nije sporno, svi papiri i sve je uredu sa česticom i sa papirima i veličinom. Čak sam voljan unutar svoje međe pomaknuti do 1m te gabione/vrtnu ogradu. Ionako je taj drugi susjed već ušao godinama prije malo na među koja je sad po novom moja tako što je redove drveća posadio i to meni ne smeta. Znači ja bi samo stavio tu vrstu gabiona, ali kako se pune kamenjem pa ispadne poput ograde jer se ne može proći onda (osim preko gabiona, jer je visok 90cm) mislio sam da mi treba mjernik. Ne razumijem se u to, ali znam kako su uvijek svi govorili prije 10 i više godina kako mjernik treba uvijek za bilo što oko kuće, pa sam mislio da se to odnosi i ako je čestica i papiri uredu da svejedno moram imati mjernika. Kad kažete ne treba građevinska dozvola, ali navodite glavni projekt, da li trebam onda nekog da taj projekt izmjeri i upiše negdje ili ni to ne treba, sam radim plan takve gradnje i to napravim? Hvala još jednom na odgovoru.
  3. Poštovanje Isprike što otvaram još jednu temu, ali imam 2 odvojena pitanja. Pa evo, zanima me da li trebam kakvu dozvolu kad bih sam produžio betonom od garaže 5x5m, debljina 15cm betona sa armaturom, to bi napravio jer mi voda stoji nakon kiše, a sad imam 2 auta, pa da mi ne stoji auto na 10cm vode nego na betonu. Drugo vozilo je uredno u garaži. Papiri su čisti, zanima me koja vrsta dozvole treba, ako treba, hvala unaprijed. PS. Mogu i manje betonirati, recimo 5x4 - 20m2 ako to nešto znači u vezi dozvole. Betoniram sam, ja i sin, nemam izvođača radova.
  4. Poštovani Kupio sam zemljište / građevinsko sa starom kućom odmah uz moju među, znači prvi susjed sam ja. Sa druge strane je jedino ne-građevinsko zemljište, bašta, a tek 3 reda kasnije ima sljedeća kuća. Imam namjeru da postavim gabionsku mrežu koju bi napunio dekorativnim kamenom, mreža je visine do 100cm, imam opciju i 80cm, a dužina bi bila baš u krug, znači poput ograde. Primjer gabionske mreže je - link ispod https://bazzar.hr/p/NMMRR2J-gabionska-sadilica-od-pocincanog-celika-360-x-50-x-100-cm Znači mreža koja se puni dekorativnim kamenom i zatim je stabilna, a bila bi kao i građevinsko zemljište, tipa 25mx8 - zatvoreno sa svih strana osim do moje s kojom međi i gdje već sa te strane postoji stara ograda. Na tu mrežu sa kamenom, bi kao na priloženom linku bilo cvijeće. Znači max 80cm pa cvijeće - ukupno 1m visine. Pitanja! Trebam li mjerenika za takvo nešto? Ja imam sve čisto 1/1 i za to zemljišta i za svoju kuću. Ukoliko trebam mjernika trebam li kakvu dozvolu, odnosno može li se susjed koji ima baštu buniti? Nismo u dobrim odnosima pa ne znam što čovjeku može doć u glavu. Razlog zašto bi tako ogradio je to što on pušta svoje pse da trče svuda, a ja imam 2 mala psa koja bi pustio da se igraju na tom zemljištu koje sam kupio i koje mi trenutno služi samo kao livada, pa bi to ogradio i stavio lijepo cvijeće. Hvala unaprijed za odgovor.
  5. Poštovani, Imam problem sa novim susjedima. Ovdje su se doselili prije 3 tjedna i već imaju 15-tak prijava i dalje puštaju glazbu sa vanjskog zvučnika, ali već 2 dana to rade od 13 do 21h, na mobitelu uređaj za mjerenje buke kaže 100 decibela na ulici 4m od dvorišta gdje im je ogroman zvučnik. Inače odmah prekoputa ceste na 10m od dvorišta smo mi i još jedni susjedi, slijepa ulica sa nekoliko kuća na izlasku iz V.Gorice. Policija dolazi 1, pa opet 1h nakon što se moraju pozvati jer ovi i dalje puštaju, a kad policija ode oni se smiju. Zar im zaista policija nija napisala kaznu u 15 dolazaka iako grmi cijela ulica i u trenutku kad policija dođe i gase zvučnik tek kad vide auto parkiran ispred dvorišta. Policiji su odbili dati i osobne i nisu ih pustili u dvorište i policija je otišla. Nakon poziva ponovno policiji, na telefon su mi rekli da će doći samo ako budem svjedok. Što to znači, svjedok za buku ili? Glazba je nekad od 22h do 3 ujutro i radnim danom, a zadnja 2 dana od 13h do 21h i to najjače što mogu. Dok glazba udara oni pijani ili što već viću i vrište. Ima li neka točka u zakonu na koju da se pozovem pri sljedećem pozivu policiji i kako da im policija zapravo da i kaznu? Mislim 15 dolazaka i ovi to i dalje rade, očito da nisu kažnjeni, a još su bahato i odvikivali policiji da šta hoće. Meni to izgleda kao da policija koja dolazi na očevid ne želi pisati ili se boji pisati kaznu ili nešto treće tipa da ne znaju svoje ovlasti. Molim za pomoć, molim vas. Isto tako, kad je policija došla prošli put oni su rekli da malo opet slave i da mi svi koji živimo preko smo luđaci i drogeraši iako mi osobno niti naši susjedi nemamo u životu ništa sa policijom. Znači policiji su govorili tipa, "šta nas zaje*?te" pa ovi preko su drogeraši i kurvaju se u kući, nisu normalni, ne daju nam da se malo zabavimo. Još su u stanju službeniku reći kako smo drogeraši ili se bavimo čudnim stvarima iako uredno radimo u gradu i doma smo nakon posla i želimo mir i tišinu, a susjedi do nas su starija gospoda koja je u zasluženoj mirovini. Možemo li mi van pred policiju i tražiti da ih se zbog toga kazni jer je i policijac slušao što govore za nas. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija