Jump to content

Gaucho10

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. @rasaxd @Maryna05 Možete li mi reći samo jeste li rođeni poslije oktobra 1991. god.? Ja sam predao još u februaru 2021. god. i još nisam dobio ništa! Pisao sam e-mail i uvijek je odgovor da je u proceduri.
  2. Imaš pravo na HR državljanstvo na osnovu majke. Prikupi potrebnu dokumentaciju navedena na sajtu i podnesi zahtjev za utvrđivanje državljanstva što prije, jer je rok do kraja ove godine čini mi se!
  3. Ako ima samo jedna presuda Ustavnog suda, koja pobija Presude Upravnih sudova i Rješenje MUP-a, svi bi se mogli pozvati na presudu tog suda, pa čak je i u prilogu zahtjeva za utvrđivanje državljanstva mogli dostavljati.
  4. Možda organizovati i uputiti pismo sa potpisima Anji Šimpraga da se što prije u hrvatskom saboru donese prijedlog da se razmotri tumačenje Hrvatskog zakona o državljanstvu.
  5. S obzirom da je puno onih koji su odbijeni, nema druge već zakazati protest pred zgradom hrvatskog sabora sa zahtjevom da se donese jednoobrazno rješenje o upisivanju u hrvatsko državljanstvo po osnovu jednog roditelja! Dosadašnje iskustvo govori da je od strane MUP-a HR, samo tražen način za odbijanje a nikako olakšavajuće okolnosti za upisivanje u hrvatsko državljanstvo. Upravni sudovi, a na kraju i Ustavni sud sigurno neće pobiti rješenje MUP-a, a kao što je već neko napisao zadnju opciju međunarodni sud u Strazburu je skup i baš, baš, baš dugotrajan proces...
  6. Je li realno, po izmjenama i dopunama Zakona o Hr. državljanstvu da osobe od istih roditelja, gdje je jedan roditelj hrvatski državljanin, osobi koja je rođena poslije oktobra 1991. god. da se primjeni članak 5 i dodijeli državljanstvo, a osobi rođenoj prije oktobra 1991. godine primjeni član 30.a i odbije prijem u hrvatsko državljanstvo!!!!?????
  7. Rodjen sam 1988. god. u Bos.Gradisci. U trenutku rodjenja otac ima hrvatsko državljanstvo (kontinuirano djed, pradjed...), a majka bosansko. Mjesto boravka u tranutku rođenja je u R.Hrvatskoj. Greškom matičara ja sam upisan u knjigu državljana BiH u Gradišci. Zahtjev za utvrdjivanje državljanstva po novom zakonu sam poslao u februaru putem konzulata! Ima li nade za mene?...unapred hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija