Jump to content

anaho

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O anaho

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovorima. Pretpostavljam da se i odnose na Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju , za što sam i postavila pitanje. Ukoliko se Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju potpisuje između majke/kćeri , primjenjuje li se porezna stopa je 3%?
 2. Molim vas za informacije oko Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju: da li je ugovorom darovana nekretnina izuzeta od ostavinske rasprave da li je ugovorom darovana nekretnina podložna oporezivanju/po kojoj stopi javnobilježnički akt/ugovor se može izraditi / solemnizirati od strane javnog bilježnika kakve se tarife pri tome primjenjuju može li javni bilježnik pokrenuti i uknjižbu nekretnine na novog vlasnika Unaprijed Vam hvala!
 3. Hvala Vam na brzom&detaljnom odgovoru. Ukoliko znate, molim vas za dodatne informacije : da li je takvim ugovorom darovana nekretnina podložna oporezivanju/po kojoj stopi javnobilježnički akt/ugovor se može izraditi / solemnizirati od strane javnog bilježnika kakve se tarife pri tome primjenjuju može li javni bilježnik pokrenuti i uknjižbu nekretnine na novog vlasnika Unaprijed Vam hvala!
 4. Molim vas za objašnjenja: - koja je razlika između ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju -da li se nekretnina darovana ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju može odmah upisati na daroprimatelja -da li je nekretnina darovana ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju izuzeta iz ostavinske rasprave -što nužno treba sadržavati ugovor o dosmrtnom uzdržavanju -da li je ugovor o dosmrtnom uzdržavanju dovoljno sastaviti /ovjeriti od strane bilježnika Unaprijed hvala!
 5. Ako se ugovor provede u zemljišnim knjigama i upiše pravo vlasništva obdarenog nekretnine su izuzete iz ostavine? Da li je darovni ugovor potrebno raditi s odvjetnikom ili ga je dovoljno sastaviti/ovjeriti kod javnog bilježnika? Postoji li mogućnost darovanja novca darovnim ugovorom i kako je to porezno regulirano?
 6. Da li su darovnim ugovorom poklonjene nekretnine izuzete iz ostavinske rasprave nakon smrti osobe koja je darovala ? Unaprijed hvala!
 7. Hvala Vam na brzoj reakciji i odgovorima , i molim Vas za dodatne savjete : da li je to Ugovor o diobi bračne stečevine ? izjavu je dovoljno ovjeriti kod bilježnika ili se to rješava na sudu kome se dostavlja , gdje pohranjuje takav dokument kada se u ovakvom slučaju rješenje smatra pravomoćnim ukoliko se do pravomoćnosti rješenja desi kakav problem sa suprugom ili njegovim poslovanjem,može li se desiti da naplata potraživanja obuhvati i nekretninu u mom vlasništvu , ili plaću sina koji je počeo raditi Unaprijed Vam hvala!
 8. Činjenice: rješenje o sporazumnom razvodu sa odraslom djecom doneseno u 01. mjesecu djeca ostaju u stanu za koji sam dobila/otplatila kredit i na moje je ime uknjižen suprug ima financijske probleme u .doo i obrtu kojima je vlasnik ; svih 30 god zarađujem više od njega otišao je živjeti u stan u njegovom vlasništvu usmeno je izjavio da ne traži diobu imovine stečene u braku od 01. mjeseca nije preuzeo rješenje koje mu je sud 6 puta dostavljao Pitanja : Da li rješenje o razvodu može postati pravomoćno ukoliko ga suprug nije preuzeo? Koji je p
×
×
 • Napravi novi...