Jump to content

nik518

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. "kako to dokazati ako niste prijavljeni na istoj adresi?" Da, to i mene zanima.
  2. Poštovani, pokušati ću objasniti svoju situaciju pa bi molio za savjet, pojašnjenje. Zaručnica i ja izgradili smo kuću. Kuća još nije useljiva. Parcela na kojoj se nalazi kuća, projekat kuće te građevinska dozvola glase na moje ime. Da ne duljim sad, zbog izmjena pravilnika o gradnji koji je nastupio na snagu s 1.1.2020., na taj način bilo je brže i lakše ishoditi građevinsku dozvolu (te još neke stvari vezena uz sam projekat kuće). Prije nekoliko mjeseci radili smo dopunu građevinskoj dozvoli gdje smo između ostalog naveli i moju zaručnicu kao investitora. U slučaju da se meni nešto desi, pošto je i zaručnica navedena kao investitor, da li kuća prelazi u njeno vlasništvo? Ako ne prelazi u njeno vlasništvo, kako možemo to postići bez da radimo darovni ugovor ili da se vjenčamo? Jer koliko znam darovnim ugovorom, zaručnica bi morala platiti porez na nekretninu pa bi htjeli to izbjeći. Hvala.
  3. I dalje nije do kraja definirano, više informacija ima na: Narodne novine, "PRAVILNIKU O JEDNOSTAVNIM I DRUGIM GRAÐEVINAMA I RADOVIMA", Članak 2. Fali samo ovaj dio koji definira što je terasa, a što je nadstrešnica.
  4. Pozdrav, u "PRAVILNIKU O JEDNOSTAVNIM I DRUGIM GRAĐEVINAMA I RADOVIMA" navedeno je da se bez građevinske dozvole i glavnog projekta može graditi (između ostalog): c) slobodnostojeća ili sa zgradom konstruktivno povezana nadstrešnica, tlocrtne površine do 20 m², izvan tlocrtnih gabarita postojeće zgrade d) terasa uz postojeću zgradu u razini terena tlocrtne površine do 20 m² Ja bi proširivao terasu svoje kuće za nekih 6m2 (slika na linku ispod - proširenje na postojeće stanje kuće je zaokruženo crvenom bojom). Zanima me da li to smijem izvesti bez dopune građevinskoj dozvoli? Dakle to proširenje bi imalo samo dvije trajno otvorene strane. Ne mogu nigdje pronaći kako je u teoriji definirana terasa, a kako nadstrešnica. https://drive.google.com/file/d/1FKnchpu74M0lSHCbBn3WJ9hcC4un1LCU/view
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija