Jump to content

MarijaMarija12

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

199 pregleda profila

Postignuća

  1. Pozdrav! zanima me jedna info… zaposlena sam za stalno, ne želim napustiti posao, međutim imam situaciju gdje bih morala 3 mjeseca biti kući. Zanima me kako funkcionira kada vas poslodavac stavi pod “stanje mirovanja”? Da li ste odjavljeni s mirovinskog? Da li se vodite kao zaposlena osoba ili ne zaposlena? Znam da ne dobivam plaću i toga sam svjesna. nemam iskustva s tim, pa Vas molim za pomoć i savijet!
  2. Hvala na odgovoru Mogu li to u matičnom uredu, ili moram u općinu ?
  3. Pozdrav! poslije rastave braka zelim promjeniti svoje prezime (natrag na djevojacko). Imam zapisnik za suda, ali nemam presudu, ona je kod odvjetnika. Mogu li to učiniti u matičnom uredu s tim zapisnikom? (Piše da je brak rastavljen itd...) Koji mi dokumenti još trebaju?
  4. Prijavljivan je tokom trudnoće za sve navedeno, a tu je mnogo više od toga. Nitko nikada nije reagirao od soc do policije, iako sam tad još tražila zabranu prilaska i kontakta Međutim, naučen je manipulirati, pa valjda misli da se i dalje plašim.
  5. Otac djeteta, na žalost. Prijeti se time, još dok sam bila trudna. Čitam dosta po internetu, i ne mogu shvatiti, da li je to zaista najbolje za dijete? Neki pišu da je ok i da tako mali ide na tjedan - tjedan. Meni nije. Neznam što misliti🤷🏼‍♀️ Znate li možda od koje godine se inače to daje? Od prilike?
  6. Pozdrav svima, Od koje dobi, obično, očevi dobivaju pola-pola, točnije tjedan kod njega tjedan kod mene? Da li je moguće da sud to odobri ako ja još uvijek koristim porodiljni za dijete? I ukoliko dobije spavanje, kako obično funkcionira? Koliko noći? 1-2? Viđanje u tjednu?
  7. Sličan problem!!! Pretplatu i tarifu neograničeno plaćam 360 kn mj. Račun mi je došao 1200 kn za platiti. Također nisam imala interneta i to što sam imala je bilo ili jako slabo ili uopće da ga nema. Nazvala i pitala oni kažu da neznaju u čemu je problem. Da napomenem, uređaj i tarifu tj. Račun plaćam UREDNO svaki mjesec i prije roka. Prosljedili su me eosmatrixu!!!! Objašnjenje nemaju.
  8. Pozdrav, Kako promjeniti prezime poslije razvoda? Sutkinja mi je rekla da sam prezime mogla promjeniti i bez razvoda u nadleznoj opcini. Da li je to istina? I kako se pokreće promjena, koliko se čeka..?
  9. Ne moze vas se odreci jer je vas otac i duzan je placati alimentaciju sve do kraja vaseg skolovanja. Niti jedan roditelj se ne moze odreci djeteta (rijecima mozda da, pravnim putem ne) prilikom rastave braka vas otac ce dobiti sudsku odluku o iznosu koji mora placati kao alimentaciju za vas, po meni, nema potrebe za tuzbom za alimentacijom sve dok se ne odrzi rastava braka. Mozda ce neki forumas/ica s vise iskustva odgovoriti, ovo je onoliko koliko sam ja citala i koliko sam upucena.
  10. 1. Maticni ured, gdje su djeca upisana (izraden rodni list): otici i podnijeti zahtijev da se upisete svojoj djeci u rodni list, gospodi ce doci obavijest postom da se pojavi u maticni ured u roku od 15 dana od primitka obavijesti. 2. Ukoliko u meduvremenu upise nekoga drugog, mozete na op.grad. Sudu podnijeti tuzbu za osporavanje ocinstva. 3. Prijaviti slucaj socijalnoj skrbi, objasniti situaciju. Pokretanje sudskog postupka mozete i sami pokrenut, sami napisat tuzbu i predat na sud ako vas tako upute. posavjetujte se za drzavnog odvjetnika koji je besplatan.
  11. Odluka suda se obicno vodi misljenjem socijalne i tu nista nemozete do glavne rasprave. Misljenje socijalne se nemoze promjeniti
  12. Ono sto vi kupite djeci mimo alimentacije se ne gleda. U vezi alimentacije po mojim saznanjima nema nagodbe nego po dobi djeteta (veca dob djeteta-visa alimentacija)
  13. Zdravo dijete, u pitanju je njihovo mišljenje što je najbolje za bebu, način na koji će ostavativat kontakt s ocem
  14. Pozdrav, da li možda znate institucije u ZG koje se bave djecom ( a da nisu soc.radnici, dj.pravobranitelji). Isključivo neke kuće ili institucije koje se bave razvojima djeteta od početka?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija