Jump to content

CrowJane

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trebam pomoć. Radi se o katu kuće koja još nije upisana u zemljišne knjige, u zemljišnim knjigama se i dalje vodi kao poljana. Kuća ima građevnisku dozvolu, trenutno je u fazi dovršenja, još nije upisana u zemljišne knjige. Vlasnik čestice na kojoj je sagrađena kuća je moj otac, on je gradio prizemlje kuće, a ja sam gradila kat i sada bi on taj kat darovao meni kao izvanknjižno vlasništvo, a naknadno bi radili klasični darovni ugovor s polovicom onoga što bude upisano u zemljišne knjige (zemljište i pola kuće), no zbog određenih obiteljskih razloga željela bih da se darovanje vanknjižnog dijela riješi što prije. Na koji način on meni može darovati samo taj kat kuće, koji sam sama gradila, bez da diramo u zemljišne knjige? Zbog određenih obiteljskih odnosa voljela bih se na ovaj način zaštiti prije nego bude moguće sastaviti klasičan darovni ugovor i upisati se u zemljišne knjige. Ako postoji neki primjer takvog ugovora bila bih jako zahvalna. Hvala!
  2. Drugi suvlasnik se protivi postavljanju te alatnice i prijeti tužbom i uklanjanjem alatnice. Može li on mene tužiti i može li na svoju ruku ukloniti objekt budući da se radi o zajedničkom dvorištu i ne zna se kome pripada koji dio. Koje su uopće njegove opcije ako ja postavim tu alatnicu?
  3. Vlasnica sam u polovici kuće i dvorišta. Kuća nije etažirana. Želim postaviti pomoćni montažni objekt (alatnicu) 4x4 u dvorištu. Trebam li imati pristanak suvlasnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija