Jump to content

JERKO-PERKO

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

203 pregleda profila
  1. Moji nećaci zive van Hrvatske. Koliko sam razumio odgovor je da ne pisem Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju?
  2. Pa zelim znati kakav Ugovor trebam da moja imovina ide iskljucivo mojim nećacima ,ne zelim da njihove žene imaju pravo ako dođe do rastave?
  3. Postovani, Imam 4 nećaka imaju svoje obitelji. Zelim im ostaviti moju imovinu da ne ulazi u bračnu zajednicu,kako to sve napraviti ? Molim vas dali je netko imao nesto slicno da podjeli informaciju. Unaprijed hvala.
  4. Molim za savijet. Vlasnik sam stana od 80 m2 u suterenu stambene zgrade,uz moj stan ima poslovni prostor (ured 30 m2 .moj stan ima 2 posebna ulaza koja su od 1905 god.to je bio poslovni prostor tad. stan sam totalno renovirao,2011 god.nova voda,struja .zanima me slijedece:Sto sve trebam uciniti da bi stan u poslovni prostor prenamjenio. ne planiram nikakve pothvate ciniti u stanu,kao sto sam naveo sve sam sredio. Unaprijed, zahvaljuem.
  5. Molim Vas za pomoc, radio sam 2 mjeseca u ugostiteljskoj firmi u porecu,nakom mjesec dana sam dao otkaz SMS-om odradio otkazni rok 15 dana,poslodavac mi ne zele da dadu papire ,nego porucuju da trebam odraditi OTKAZNI ROK ,a to jesam. Koja su moja prava ,inace sam ugostitelj po struci kuhar,propat ce mi sezona i gubim zaradu,nemogu se nigdje zaposliti bez papira. Kako dalje.? unaprijed hvala Jakov - Poreč , iz Osijeka
  6. Susjed ima 70 god. bio kratko u radnom odnosu prije 15 god. dobio zdravsteno osiguranje a dopunsko je placao. sad ce ostati bez zdrvstenog ,osiguranja .zanima ga kako ponovo moze dobiti zdravsteno osiguranje? zaposliti se na koliko dugo? unaprijed zahvaljujem.
  7. Zivim u Slavoniji, sin ima svoju obitelj i svoj OPG, bavi se stocarstvom njegova supruga je uciteljica i nikad nije nista cinila za OPG jer ju to ne zanima,imaju 1 djete.21.god., sin se zeli RASTATI placati za djete i sve one obaveze koje ga vezu.Uz put je ona nasla covjeka s kojim se tajno sastaje vec nekoliko godina cak i djete zna za tu vezu. Sin je nasljedio od svoje tete kucu koja je srusena i 5 cestica zemlje . druge nekretnine nema. OPG je dosta narastao,dobiva poticaj od drzave.sve sto se zaradi ulaze se ponovo u OPG.pitanje glasi. Sto pripada supruzi od OPG? Hvala vam.
  8. Hvala Vam, 1.Dali supruga i sinovi mogu dati nasljednicku izjavu i pnomoc na jednom papiru ili pojedinacno? 2Dali supruga moze odmah svoj dio prenijeti na sinove ? 3.Dali to sve moze biti na jednom papiru? Lp. Marko
  9. Dali ima netko ovdje koji je vec imao slicno iskustvu? Brat mi je zivio i umro u USA ove godine,ostala je supruga i punoljetna djeca koja zive u USA.dali mozem zastupati bratovu obitelj na sudu ili to mora odvjetnik ? 1.Kako treba punomoc da bude srocena jer oni nece dolaziti? Unaprijed hvala. Marko Ovdje se pojavljuje osoba koja nudi pomoc za 6000 kn.plus troskovi prica price koje nemaju veze ujedno hvata zrtve ovdje na LEGALIS
  10. Molim pravnu pomoc 2019 god.Sestra je jskljucivo ostavila bratu stan poslje njezine smrti,brat je umro prije nekoliko mjeseci 2021 god. brat ima djecu i suprugu. Sto se sad desava s darovnim ugovorom? P.S.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija