Jump to content

Sims

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Danas u Biogradu stao kod DMa nesto kupiti, i za 11 min se vracam i zateknem kontrolora vec stavio kaznu. Ja mu kazem da kako to sto nije 15min besplatno. On kaze 10min je ti si bio 11. Dobio dnevnu kartu od 190kn. Zovem komunalno poduzece kazu to je tako do 10min mozete bez karte preko morate imate. Ali ako platite kaznu u roku 24h mozete platiti pola. Ja sam im uplatio 12kn za sat parkiranja ostalo ne namjeravam jer nije moralno ni fer za 11min parkiranja derati ljudima kozu. Kakav ishod je tu moguc? Sto je s ovim clankom iz jutarnjeg da ni inspektorat ne priznaje dnevne karte ako se i dalje naplacuju.
  2. Bas sam gledao i ne spominje se nigdje takav put. Pise da građevina mora biti udaljena h/2 od susjedne međe, ali ne manje od 3m. Vjerojatno se to odnosi i na takav put koji se vodi kao posebna cestica.
  3. Aha te dvije kuce bi se onda racunale kao dvojna kuca. Da ima smisla. Jedino sto je specificno sto do njegove parcele moram ostaviti put sirine 3m za parcele iznad mene tako da ne moze ici gradnja do njegove međe. Ali da li tada uopce susjed ima ikakav utjecaj da bi ja mogao graditi do samog puta jer taj ce put biti posebna cestica a ja jedan suvlasnik. Susjed nece biti suvlasnik tog puta. Da li tada samo suvlasnici moraju dozvoliti gradnju do samog puta ili gradnju na udaljenisti manjoj od 3m.
  4. Razumijem ali ako se takvo nesto u urbanistickom planu ne spominje da li ce to vrijediti ista?
  5. Za dvojne objekte se samo spominje mininalna sirina cestice, min povrsina i koef izgrađenosti. Naime susjed je na međi napravio kucu i sad treba suglasnost za legalizaciju pa me zanima mogu li ja u buducnosti kod gradnje od njega isto traziti suglasnost da ne moram ici 3m nego mozda 1m ili cak na među iako je to sad nemoguce.
  6. Ne spominje se nigdje u prostornom planu, vec samo udaljenost od međe h/2 a ne manje od 3m.
  7. Da li jos uvijek postoji mogucnost gradnje na međi ako to susjed dozvoljava?
  8. Sims

    Javna izmjera

    Koliko je vama vremena proslo od izmjere do upisa u zemljisne knjige?
  9. Sims

    Javna izmjera

    Moze se to navodno rijesiti i angaziranjem odvjetnika i pokretanjem redovnog postupka. Ne znam kolikk bi trajao ni kostao taj postupak. Nazalost 10god mi je predugo i nije mi prihvatljiv taj period. Moram rjesiti stambeno pitanje.
  10. Nisam pravnik ali mislim da on bez vase suglasnosti nece tu kucu nikad moci legalizirati. Posadite neku visoku zivicu i zaklonite pogled u svoje dvoriste.
  11. Sims

    Javna izmjera

    Pozdrav, U posjedu sam jedne katastarske cestice na kojoj se vodi jos suvlasnika, ima i umrlih. Tu bi trebao rjesiti vlasnistvo 1/1. Također treba provesti parcelaciju prema stvarnom stanju jer je u katastru neko staro stanje. Javna izmjera je prosla 2017g. Do sad jos nije provedeno javno izlaganje. Nigdje ne mogu dobiti informaciju kad ce to tocno biti, moze za 1god moze za 10god. Ja imam u planu gradnju kuce. Sto je vasa preporuka sto tu napraviti kako najbrze rjesiti vlasnistvo za gradnju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija