Jump to content

Zion x

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Joooj, hvala vam puno na svemu, info i brzini, častim vas pićem ako želite
  2. Poštovani profesore, javljam da mi se teta odlučila za prvi stup, no htjela bi biti sigurna da joj je izračun mirovine točan, jer joj jedna kolegica prima više nego što su njoj izračunali, a bila je na slabije plaćenom mjestu, doduše s 2 godine više staža. Već gore je Skywalker 007 izračunao da je teti PVB oko 1.5370 pa pretpostavljam da je izračun REGOSA točan, jer joj piše da je ostvarila 42 god. 9 mjeseci i 24 dana staža (ne znam je li joj u to uračunato i 97 dana u HV) te joj iz I. stupa mirovina iznosi 5.870 kn. Ako treba, imam i izvatke uplata godišnjih plaća od 1979. do 2020. godine. Hvala unaprijed!
  3. Super, hvala na brzom odgovoru. Još moram proučiti ovo zadnje i izračunati, ali kako mi je teta rekla ima oko 240.000 kn u 2. stupu pa po kalkulatoru dobije još 744 kune, odnosno 5.106 plus 744 jednako 5.850 kn, odnosno 20 kn manje nego da je samo iz prvog stupa. No, ne znam je li to sad neto ili? Njoj je to bitno, jer razmišlja da uzme onih 15 posto ako su joj iznosi tu negdje. Iako će njoj to zapravo biti 12 posto...nakon poreza i prireza. No, vidim i da za malo manje novca iz 2. stupa može osigurati da nasljednici dobivaju novac ako ona umre...
  4. Poštovani profesore, teta mi se sprema u mirovinu, ima 61 godinu i 10 mj starosti, te čak 43 godine i 1 mj staža. Skupila je i kao vojnik 97 dana staža te joj je službenica iz HZMO javila da može birati želi li mirovinu prema ZOHBDR ili ZOMO. No, prema ZOHBDR-u joj mirovina ispadne "samo" 4.715 kuna, a prema ZOMO-u ako će iz prvog stupa čak 5.870 kuna! Kako je moguće da je tolika razlika? Čitao sam nešto da se "braniteljske" penaliziraju ako su veći iznosi u pitanju. Također, ako se odluči za drugi stup mirovina bi joj iznosila 5.106 kuna, a službenica kaže da uz to bi joj pripala i mirovina iz prema uvjetima iz ugovora koji se sklapa s izabranim MOD-om. Je li to neka navlakuša ili bi na to išao još neki dodatni iznos? Ne znam koliki joj je prosječni vrijednosni bod, samo znam da joj je zadnja plaća bila veća od prosjeka 1,2 puta. Hvala unaprijed na odgovorima :)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija