Jump to content

Baletan

Korisnik
 • Broj objava

  30
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Baletan

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

144 pregleda profila
 1. Da puno ne pricamo procitajte sudsko RJESENJE Broj Gz Ovr-140/15-3.To je jedno ima ih u sudskoj praksi a ovo je odgovor koje mjerodavan a to su suci. Sto se tice cl.284 ja sam iz pdrucnog ureda Vukovar dobio odgovor 284 stavak 2 a posto nisam bio zadovoljan odgovorom trazeno je misljenje iz Zagreba i odgovor je cl. 284 stavak 4 .Sta sad tko je u pravu.
 2. Da postoji cl.284 stavak 5 neznam na koji ste Vi mislili.Zakonom o novcanim sredstvima propisano je tko provodi ovrhu ako placa ide preko banke.Tocno je odredeno kad poslodavac po nalogu suda vrsi ovrhu iako placa ide preko banke. Ima i odgovor poslodavca ovrhovoditelju iz kojihrazloga to nemora uraditi. Borbena kad se na fini na temelju cl12 predmet isknjizi a ovrhovoditelj po obavjesti ne prmjeni predmet ovrhe u roku 60 dana ovrha se obustavlja. Dali moze podnijeti zahtjev za izravnu naplatu posto je ovrha obustavljena.
 3. Ako placa ide preko banke, ZAKONOM o ovrsi na novcanim sredstvima odredeno je da ovrhu provodi financijska agencija a poslodavac samo u nekoliko slucajeva koje odreduje sud.I ovrsnim ZAKONOM cl.197 ako placa ide preko banke ovrhu provodi fina.Ako hoce da njima uplacujete neka Vam dostave potvrdu da placa neide preko banke.
 4. Kad sam vec tu Borbena ili netko tko zna dali se protiv ovrhe koja je u redu cekanja u spisu umirovljenika moze podnijeti zahtjev da ovrha nije dopustena jer mirovina ide preko banke.
 5. Mislim da ako placa ide preko banke da nemora postupiti po njihovom zahtjevu.Cl 197 oz stavak 1. Zakonom o provedbi ovrhe na novcanim sredstvima odredeno je tko provodi ovrhu.Procitajte ZAKON. Fina o tome nebrine.To nije njihov posaao hoce li biti ili nece uplata.
 6. Nemogu skidat sa zasticenog,jedino sa redovnog koliko poslodavac uplati.Mislim da se nece upustati u to bez jasnih dokaza jer to sve kosta.
 7. Tko Vas je ovrsio i dali imate prihod: placu ili mirovinu.Kakav je kredit.Kako ste ga otplacivali.Zasad toliko da vidimo o cemu se radi.
 8. Zakljuckom Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 27 studenog 2019 Su-IV-245/2019-3 nije dopusten prijedlog ovrhovoditelja da agencija nakon sto je na temelju cl.12prestala postupati po rjesenju o ovrsi i isto izbrisala iz Ocevidnika ponovo upise i nastavi postupati sukladno i stome.
 9. Posto sam postavio isto pitanje preko pitanja@mirovinsko.hr i dobio odgovor postupaju temeljem cl.284stavak 4 S obzirom da zakljuckom Vrhovnog suda ponovn upis ispisane ovrhe na temelju cl 12 nije dopusten, dali je fina obavezna postovati doneseni zakljucak.
 10. Najnovije od njih . Dali su mi mjesec dana rok i po potpisu nagodbe moram izvrsiti uplatu dogovorenog. S njihove strane posteno Iznijet cu im svoju ponudu pa cu vidjet sto ce odgovorit Mislim da su spremni radi prve ponude jos malo spustit Hvala Borbena na savjetu.
 11. Ima jedna iznendujuca vijest. S obzirom da je ovrha na fini ispisana a u HZMO na cekanju dobio sam pnudu za nagodbu.Ponudili su otpis 50% duga. Cekaju moju ponudu da covjek nepovjeruje. Mislim da ce mo se dogovoriti. Malo cu ih drzati u neizvjesnosti do pred kraj roka za nagodbu.
 12. Mislim da je administrativna zabrana u HZMO prije otkaza kredita i slanja ovrhe na finu.Moram provjeriti. Dali mi u HZMO moraju dati preslik dokumenata koji se nalaze u spisu kao sto daju na fini. Kad smo kod tog jos jedno pitanje za cl.12 ZPONS. Sta se desava sa ovrsnim ispravama u HZMO nakon tri godine.Dali je slicno kao na fini kad ovrhu brisu iz ocevidnika. Dali su putem suda morali traziti promjenu predmeta ovrhe.
 13. To je jedan te isti dug ,znaci 13 05 2015 otkazan a 03 06 2015 poslan na finu. U HZMO administrativna zabrana je na cekanju u redu za naplatu.2018 ispisana na osnovu cl.12 ZPONS radi nemogucnosti izvrsenja osnove za placanje.
 14. Dali se otkazani kredit moze dvostruko ovrsiti.Na temelju administrativne zabrane i na osnovu zaduznice na fini.
 15. Nije dodatno zdravstveno osiguranje vec dodatni zdravstveni doprinos.
×
×
 • Napravi novi...