Jump to content

Sandukan

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali se plača porez ako sestra svoj dio darovnim ugovorom dade meni, a nakon toga ja dam svome sinu? Dali je to legalno ili kako izbjeći porez?
  2. Sada se kuća vodi kao kuća za odmor i za to plačamo porez. Želimo se preseliti i tamo zivjeti sa troje malodobne djece. Vlasnistvo je riješeno katastarski i ns gruntovnici. Kome se prvo obratiti i od koje institucije početi?
  3. Htjeli bi useliti u vikend kuću,ja sam vlasnik. Htjeli bi izbjeći plačanje poreza. Kako se radi prenamjena da bude kuća za odmor. Kamo prvo krenuti,kome se obratiti? Hvala
  4. Dali je to nesto kao darovni ugovor? Koliko dugo vrijedi ako je ovjeren kod javnog biljeznika? I kada se sin moze upisati kao vlasnik tog darovanog dijela kuce?
  5. Poz. Samo da se javim. Sada sestra mjenja plocu i svoj dio kuce zeli prepisati ili darovati mom najstarijem sinu koji ima 14 god. Dali prihvatiti njenu odluku i sto je sve potrebno od papirologije?
  6. Kucu vise necu koristiti, sestra ne zeli isplatiti moj udio u kuci. Znaci preostaje jedino sudski postupak?
  7. Ako trazim isplatu sudskim putem tada kuca mora na prodaju? Kamo sa mamom koja zivi u toj kuci? Nema drugog rjesenja osim prodaje?
  8. Nije da me nemoze isplatiti, nego nezeli. Imaju pokretnine i nekretnine vrijedne dosta novaca. Nitko nigdje ne radi, a voze se novi auti, traktori , kombajni. Sve je to uvezeno, a nista nije pr8javljeno na njen Opg. Cetiri je god na bolovanju, a jos nije bila na komisijskom vjestacenju. Znaci podmazuje doktoricu, sto sam i osobno vidio. Kuverta, a u njoj 200e. Dali je porezna moze nekako blokirati?
  9. Od koga dobivam isplatu vrijednosti mog suvlasnickog dijela? Sestra za isplatu nezeli niti cuti. Ona nezeli da se kuca proda, a nezeli niti u njoj zivjeti niti ulagati u kucu.
  10. Kako se onda dogovoriti? Sto ja dobivam tim sudskim postupkom razvrgavanja suvlasnicke zajednice?
  11. Poz. Zivim u kuci u kojoj moje vlasnistvo iznosi 1/4. Majka je ziva i ona ima isto 1/4 kuce. Imam dvoje seste koje ne zive u toj kuci. Prilikom legalizacije mlađa sestra je starijoj dali ili prepisala svoj dio kuce. Sada starija sesta ima polovicu kuce a prije 21 god je otisla iz te kuce i nije nicim doprinjela niti pomagala. Sada nezeli isplatiti moj dio kuce. Znaci tu 1/4 koja meni pripada. Naravno da porez i komunalije placam ja. Sto poduzeti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija