Jump to content

Snokia

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Imam problem: krivo sam obracunala i naplatila stranci uslugu - umjesto na 3 decimalu u konverziji, obracunala sam drugu. Znaci 7.963eur sam zaokruzila na 8.0eur umjesto da je ostalo 7.96. Na temelju konverzije sam izdala racun veci za kakvih 2.5eur i zelim to vratiti klijentu ali me zanima kako, da nemaju problema ni oni ni mi. Sto vise, stranka je pristala na to zaokruzivanje i platila racun ali u jeku terora sa porezne ne placa mi se drakonska kazna u vidu 3.000eur za krivo naplacena 2.5eur. Znaci, da li da im uplatim na njihov ziro racun(sa kojeg su i oni meni podmirili racun) naravnonsa svog ziro rc. iznos pretplate, tj. ta 2,5eura uz napomenu u opisu placanja: povrat pretplate po rac.1-4-23 za kojeg je vise naplaceno? 2.pitanje - da li im se mora izdati novi racun pod drugim brojem za istu uslugu? Ili ima se izdaje novi račun pod istim brojem ali sa drugim iznosom? 3. Pitanje - ili da im umanjim drugi racun za taj iznos od 2.5eura uz obrazlozenje. Koja komplikacija 🤯 Hvala puno za odgovor! T.
  2. Draga Borbena! U međuvremenu smo otplatili ostatak dugovanja 🥳 Srecom, pomocu vasih savjeta smo si kupili dosta vremena za to! Hvala puno jos jednom na svemu! Lp!
  3. Poanta je kupovanje vremena a ne sporazumjevanje. Procitajte gornje postove 😉
  4. Zaista, nitko nikakav komentar 12 dana. Fali mi gđa Borbena. Jako 😅 Ugl. Nikakav odgovor od JB kasnije nije jos stigao. Samo primka iz 3.6. za isporuku podneska JB.
  5. Postovani! Nismo zeljeli nista prepustiti slucaju pa smo poslali preporuceni podnesak za zastoj postupka kako ste nam ranije savjetovali. Nadam se da cemo tako kupiti malo vremena i da nismo krivo napisali dokument, ovo nam je prvi put - u međuvremenu smo vratili petinu dugovanja ✌️
  6. Vecer! Upravo nasli u kaslicu Obavijest i Prijedlog za ovrhu kako ste i rekli da ce stici. Problem je sto je pismo poslano u postu na Dubravu pa tek onda na postu Srednjaci i stiglo je tek danas: 8 dan od dana sto pise na obavijesti. Na koverti je stambilj 25.5.2022. Da ne duljim: da li da danas reagiramo i saljemo podnesak i predložemo sporazumni zastoj postupka javnom biljezniku koji je prijedlog poslao, radi pokušaja mirnog rješavanja spora, a sve sukladno čl. 186. g. Zakona o parničnom postupku, koji se temeljem čl. 21. st. 1. Ovršnog zakona koji se primjenjuje u ovršnom postupku ILI da cekamo da prođe rok od 15 dana za uplatu nakon primjljene obavjesti i da stigne Rijesenje o ovrsi na koji se onda žalimo 8 dan po primitku - na temelju vec gore navedenog? Pitam buduci je danas 8 dan od datuma na Obavijesti pa da nesto ne propustim. Posta u Branimirovoj radi do 00:00 😅
  7. Hvala Vam na brzim i jasnim odgovorima 😊 Da li znate kako ce se ova situacija razvijati iz iskustva? Mislim sto mozemo ocekivati: sudski poziv, rjesenje suda o ovrsi ili nesto trece? Lp! T.
  8. Postovani! Danas je stiglo pismo od odvjetnika koji zastupa Pbz card gdje stoji da ce se pokrenuti tuzba i ovrha ukoliko ne platimo sav dug odjednom odmah. U međuvremenu smo otplacivali svaki mjesec i ostalo je jos 48 tisuca kuna za otplatu. Na zalost, ne mozemo to otplatiti odjednom. Sto i kako dalje? Da li da i dalje samo cekamo i uplacujemo koliko mozemo buduci da trebamo jos vremena. Da li da kontaktiramo njihovog odvjetnika i zatrazimo mozda otplatu na rate? Ili da cekamo da nas tuze i predlazu ovrhu? Jos pitanje za kraj: da li bi bilo pametno da suprug otvori zasticeni racun za pausalni obrt, navodno da je to od ove godine moguce? Hvala puno na vremenu i odgovorima! Lijepi pozdrav! T.
  9. Pozdrav! Danas je stigla jos jedna opomena i poziv na placanje cijelokupnog duga sa dospijecem odmah. U meduvrenemu smo uspijeli dio dugovanja riješiti tako da se sve jos ceka sto i kako dalje. Na nas mail u kojem trazimo dogovor oko otplate jos nisu odgovorili. To je za sada to. Lijepi pozdrav!
  10. Hvala Vam jos jednom, zaista ste mi puno pomogli. Javim se kada nesto stigne postom. Lijep pozdrav!
  11. U redu, znaci salje se podnesak jb na rjesenje o ovrsi 8 dan. Pretpostavljam da je to 8 dan od datuma koji pise da je rjesenje izdano (izdano 10.9. podnesak se predaje 18.9.) Ili urucenje tj zig na koverti? Primite ispriku za detaljiziranje i hvala na strpljenju, ovo mi je sve novo a znam da mora biti svaka tocka i zarez na mjestu. Koliko vidim ovakva odgoda mi je jedino rješenje pa ne želim nista prepustiti slucaju.
  12. Za sada nismo jos dobili ovrsni prijednog ali je receno u sluzbi za naplatu Pbz carda da bude proslijeđeno uskoro. Ok, znaci kad stigne, makar se ipak nadam da nece, zatraziti odgodu ovrsnog postupka kod javnog biljeznika i to odmah. Dok jos nije na snagu nastupilo rjesenje. Potom nakon poziva i dolaska na sud, ponovno traziti odgodu zbog dogovora sa ovrhovoditeljom o otplati. Da li sam dobro shvatio? Hvala jos jednom!
  13. Hvala na brzom odgovoru! Da, do sada su sjedale uplate na ziro racun a drugi dio zarade je bio u gotovini. Obrt posluje tek 4 mjeseca. Na zalost kao obrtnik u pausalnom oporezivanju ne mogu otvoriti zasticeni racun. Provjereno u Fini i HOK-u. Poslana je zamolba na Pbz card da se strpe sa ovrhom i molba za obrocnu otplatu. Drzim fige makar vidim da se takav scenarij bas ne desava kad su oni u pitanju makar su uplate bile redovite svaki mjesec ali ne u visini cijele rate. Ostaje mi jedino jos podnesak za odgodu ovrhe kada stigne rješenje od javnog biljenika. Na taj nacin cu probati otplatiti dugovanje u međuvremenu a da izbjegnem blokadu.
  14. Postovani! Na ziro racun mojeg obrta ce uskoro sjesti ovrha za dug po kreditnoj kartci koji sam napravio kao privatna osoba. Zanima me, da li ce moje poslovanje biti u prekrsaju buduci surađujem sa Uberom i jedan dio zarade mi se uplacuje na racun i taj dio ce biti ovrsen - drugi dio zarade je gotovina koju zaradim tokom voznji. Tim novcem placam gorivo i ugl. ne polažem ga na racun. Moj plan je raditi dalje za Uber, otplacivati dug putem ovrhe racuna sto ce trajati cca 10mj a zarađenom gotovinom i uz pomoc moje supruge - podmirivati doprinose, placati porez i pdv te komorski doprinos putem opcih uplatnica koje ce mi pripremati moje knjigovodstvo. Racuni bi bili placeni na posti za koje bi trazio R1 da se povezu sa mojim obrtom bar na taj nacin. Da li ja ovakvim poslovanjem cinim kakav porezni ili drugi prekrsaj buduci ne mogu na drugi nacin raditi i otplatiti dug, ne mogu dobiti kredit ali ni zasticeni racun? Hvala puno na odgovoru! Lijepi pozdrav! Nikola Ž.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija