Jump to content

Preporučene objave

Poštovani,
nedavno sam imao laganu prometnu nesreću gdje sam ja kriv. Bio sam par metara od semafora na raskrižju kada se zeleno svjetlo počelo mjenjati u žuto. U tom trenutku ispred mene nije bilo vozila barem 50 metara te je promet tekao normalno. Pošto je i iza mene bilo dosta vozila odlučio sam stisnuti gas i proći na žuto svjetlo. Međutim kad sam prošao semafor udario sam u drugo vozilo koje je naglo usporilo zbog vozila ispred njega koje je naglo skrenulo ulijevo. Bio sam usredotočen na vozila iza mene i na semafor te sam kasno učio promjenu prometne situacije.Ja sam kočio ali sam svejedno udario drugo vozilo. Šteta na udarenom vozilu je mala (samo oguljena boja cca 20 sa 10cm na braniku,branik i tablica su čitavi). Na mom vozilu je veća šteta ali to nije bitno jer sam ja kriv.
Ja sam odmah priznao krivnju, te sam pitao vozača vozila koje sam udario jeli u redu ima li ozljeda. Rekao je da je dobro i da mu nije ništa. 
S vozačem oštećenog vozila dogovorio sam se za potpisivanje europskog izvješća te da ne zovemo policiju pošto je bila samo manja materijalna šteta i nitko nije ozljeđen. 
U međuvremenu zbog prijave europskog smo se čuli dan kasnije, nakon 3 dana i nakon 4 dana.
Otišli smo na procjenu štete te je na njoj drugi vozač rekao da ga je sljedeći dan bolio vrat i da je išao kod doktora te mu je ustanovljeno da ima trzajnu ozljedu vrata. Nosio je ovratnik te je tjedan dana na bolovanju. Zanimljivo da meni nije ništa od toga spomenuo dan nakon nesreće, za 3 dana i za 4 dana kad smo se čuli telefonskim putem.
Sada me zanima da li osim procjenjene štete na njegovom autu  pokrivaju i odštetu trzajne ozljede?
 
Koje posljedice čekaju mene kao vozača koji je kriv? Vezano uz štetu na drugom autu, auto osiguranje podmiruje štetu te se meni tijekom sljedećeg ugovaranja police osiguranja skida bonus? U kojem postotku?
Što sa trzajnom ozljedom i odštetom?
 
Da li ću naknado dobiti kaznu za izazivanje prometne nesreće iako nesreća u tom trenutku nije prijavljena policiji? Da li me slijede još neke kazne?
 
Unaprijed hvala na pomoći!
 
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 16 minuta, sivko je napisao:

Onaj drugi neka se naplati od osiguranja.Policiju niste trebali zvat jer nije bilo povređenih.

Jedina kazna ti je smanjenje bonusa.

Znači isplata odštete usred trzajne ozljede spada pod obavezu autoosiguranja?

 

Za kaznu pitam pošto je bila trzajna ozljeda, ali to je tek naknadno rečeno a ne na licu mjesta. Da ne bi bilo da se naknadno zove policija...

 

Da li možda znate koliko se smanjuje bonus, te koja je procedura pošto polica osiguranja glasi na staru vlasnicu? Ja sam auto kupio sa važećem policom osiguranja koja je glasila na prijašnju vlasnicu. Meni polica vrijedi i ja sam vlasnik auta u prometnoj samo je polica na ime prijašnje vlasnice auta.

 

P.S. Hvala na brzom odgovoru!

uređeno: od Mario855
nadopuna!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ja sam napravio prometnu nesreću. Zar ne bi ja trebao podmiriti tu štetu?

Ili će možda osiguranje htjeti od nje naplatiti pa će ona reći da vozilo nije njeno te će svejedno meni odbiti taj minus.

Da li će mi se onda javiti žena na koju glasi polica da joj podmirim štetu izgubljenog bonusa? 

 

Pošto sam ja kriv ja priznajem krivicu i neželim da prijašnji vlasnik ima neke probleme zbog mene...

 

uređeno: od Mario855
nadopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija