Jump to content

Prijava kao "kućna pomoćnica"


gianna

Preporučene objave

Nemojte to raditi, evo u prilogu prakse koja kaže da ako otkriju, da ćete sve doprinose morati vratiti. Ne znam koliko godina imate i možete li se prijaviti u neku državnu instituciju ili općinu kroz institut javnih radova, kroz neki projekt ili nešto slično, ali ako znate nešto raditi i možete time zaraditi, prijavite se na biro i samozaposlite se (imate pravo na poticaje do 70.000,00 kn, ali trebate izdržati godinu dana).

lažni ugovor o radu-anonimizirano.docx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji institut "produzenog osiguranja" ali zahtjev za pristupanje tomu osiguranju morate podnijeti u roku od 12 mjeseci nakon prestanka radnoga odnosa ili nakon prestanka obavljanja djelatnosti na osnovi koje je postojalo obvezno osiguranje, znaci u roku 12 mjeseci od kad se prijavite na burzu, ako je od prijave na burzu proslo vise od 12 mjeseci nemate pravo na "produzeno osiguranje".

Mjesecno se placa nesto malo manje od 600 kn, dobro je kad se na to osiguranje prijavite odmah pa i odmah pocnete placati doprinos, ali ako se prijavite nakon cca 10 mjeseci nazalost morate uplatiti u cijelosti taj iznos za proteklih 10 mjeseci pa to bude nesto manje od 6000 kn, a ako ne platite u roku 15 dana na taj iznos placate grde kamate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana kad je vec tako staz iz RH i staz iz Irske se zbrajaju (ali morate odraditi tih barem 3 godine u Irskoj) pa cete jednog dana kad steknete uvjete za starosnu mirovinu u RH (godine zivota) imati dovoljno staza za izracun razmjernog djela mirovine za tih 12 godina radnog staza iz RH.

puno srece, pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija