Jump to content

Pitanja oko punomoći.


stipa

Preporučene objave

Poštovani

Kupujem poljoprivredno zemljište u Slavoniji. Prodavatelj je star i bolestan i živi u Sloveniji. Navodno je dao punomoć svojem nećaku u HR s kojim sam ja zapravo u telefonskom kontaktu.
Dva pitanja:
1. Pošto nisam vidio punomoć, zanima me kako ona mora izgledati - da li mora biti urađena u HR predstavništvu u SLO, ako ne, da li mora biti službeno prevedena na HR
2. U prilogu stavljam šprancu kakvom sam nekad već kupovao neko drugo zemljište. Može li netko od Vas dati savjet što treba dodati s obzirom da je prodavatelj opunomoćenik

Hvala 
 

kupoprod_ugovor1.jpg

uređeno: od stipa
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor je u redu, gore kod prodavatelja ćete samo dodati: kojeg zastupa punomoćnik taj i taj, s adresom i OIB-om (punomoć u prilogu), i dolje u potpisu prodavatelj po punomoćniku.

Što se tiče punomoći, ako punomoćnik nije odvjetnik, trebala bi biti ovjerena bilo kod javnog bilježnika, bilo kod diplomatsko-konzularnog predstavništva RH u SLO, i trebala bi sadržavati, između ostaloga, ovlaštenje punomoćnika da u ime i za račun davatelja punomoći otuđuje njegove nekretnine i prima novac.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...
prije 15 sati , Tommy1985 je napisao:

Da, upravo me zanima potpisuje li on imena prodavatelja, njihova imena (ako ih ima više) ili na mjesta prodavatelja stavlja svoj osobni potpis?

Ako je u punomoći ovlašten potpisati u njihov ime, tada se to tako i navodi tj. kod prodavatelja se dodaje da ga zastupa punomoćnik imena i prezimena, adresa i OIB, a u potpisu stoji punomoćnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija