Jump to content

Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice


paa13

Preporučene objave

Tu nije bitno postojanje braka, već bračne zajednice, dakle, ako su oni, za vrijeme sticanja nekretnine, zajednički živjeli (postojala bračna zajednica), bez obzira što je pokrenut brakorazvodni postupak, nekretnina bi predstavljala bračnu stečevinu i obratno, ako bračna zajednica nije postajala u trenutku stjecanja nekretnine, ista nebi predstavljala bračnu stečevinu, već osobnu imovinu bračnog druga koji bi ju kupio, bez obzira što je postupak za razvod braka bio u tijeku (nije pravomoćnom odlukom okončan) i brak još nije bio rastavljen

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Na koji način se definira nepostojanje bračne zajednice, ako prestanu zajedno živjeti (nisu prijavljeni na istoj adresi) ili je potreban određeni vremenski rok da bi se zaključilo da bračna zajednica ne postoji? Zbunjuje me onaj uvjet za razvod braka od godine dana od prestanka bračne zajednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , paa13 je napisao:

..Na koji način se definira nepostojanje bračne zajednice, ako prestanu zajedno živjeti (nisu prijavljeni na istoj adresi) ili je potreban određeni vremenski rok da bi se zaključilo da bračna zajednica ne postoji? Zbunjuje me onaj uvjet za razvod braka od godine dana od prestanka bračne zajednice....

Dakle, bračna zajednica ne postoji ako ne žive zajedno , ne privređuju zajedno, nemaju zajedničke interese idr.

To Vam je uvijet temeljem kojeg će sud razvesti brak (čl. 51. st. 3., ako je  od prestanka postojanja bračne zajednice proteklo godinu dana i dulje..)

Molim i sretno..!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija