Jump to content

Razvrgnuće suvlasništva dražbom


marijamatas

Preporučene objave

Molim hitno pomoć. Dobila sam prvostupanjsko rješenje razvrgnuća suvlasništva prodajom kuće na dražbi. Kuča ima pet apartmana. Sudskim vještačenjem je pokazano da se ože geometrijski podijeliti, a i to je stvarno tako. Protivna strana nije pristala na to. U kuću nisam ušla 9 godina. Imam nepravomoćnu presudu za izmaklu korist od 300.000 kn i podnijela sam novu tužbu neki dan na 400.000 kuna. Bivši suprug se nije složio sa razvrgnućem diobom jer želi pošto poto prodati kuću na dražbi. U ostalom, da bi izbjegao bilo što meni paltiti darovao je svoju polovinu daljnjoj rođaki sa pravom plodouživanja. Što da napišem u žalbi?? Da li imam pravo uvjetovati prodaju nakon okončanja sudskih postupaka? Kuča više nije na njemu, a sporovi su se vodili s njim? Do sada imam min. gubitk 80.000 eura i još na kraju kuća će se prodavati na dražbi??? Kako i što napraviti da žalba uspije??Molim pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče žalbe, pa upravo u smjeru onoga što je pokazalo vještačenje, a shodno čl.50 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. Nadalje, u vezi darovanja nečakinji i eventualnog izbjegavanja plaćanja, postoji tužba za pobijanje dužnikovih pravnih radnji. Ako već niste, bilo bi vam oportuno angažirati stručnu osobu koja bi vas zastupala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Razvrgnuće suvlasništva dražbom

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija