Jump to content

Problem s agencijom za nekretnine


damodar108

Preporučene objave

Poštovani,

osoba je bila vlasnik manjeg dijela nekretnine. Bez punomoći drugih vlasnika s agencijom za nekretnine sklopila je ugovor za posredovanje u prodaji. Agenciji je bilo jasno da je osoba vlasnik samo jednog dijela. Kuća je konačno  direktno prodana kupcu za kojeg agencija tvrdi da ga je ona pronašla. Kupac je tek jednom, dok je već direktno bez posredstva agencije razgovarao o kući s osobom koja je s agencijom sklopila ugovor, s agencijom putem telefona razgovarao o nekim drugim kućama, te je bila spomenuta i kuća koju je kupio.

Kupac agenciju nikad nije fizičko posjetio niti je agencija s njim sklopila ikakav ugovor, niti ga je naravno dovela osobi. Agencija konačno traži od osobe koja je s njom potpisala ugovor da joj isplati cijeli iznos provizije, tj. proviziju na cijeli iznos koji je kupac platio.

Može li agencija, zato što je tek telefonom jednom razgovarala o kupljenoj kući, tražiti isplatu provizije od osobe koja je s njom, iako je vlasnik samo malog dijela, sklopila ugovor. Ako ima, može li tražiti isplatu cijele provizije. Odnosno, može li agencija tražiti od osobe isplatu provizije za dio kuće za koji osoba nije primila nikakav novac niti ga je smjela prodavati, niti ga je zapravo prodala. Ostali vlasnici, samostalno su, bez ikakvih potpisanih ugovora, svoje udjele prodali kupcu.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još bih htio dodati da osoba, jer je starija, isključivo jer  bi željela izbjeći neugodnosti sudskog procesa, želi agenciji isplatiti proviziju za svoj udio, ali agencija traži proviziju na cjelokupno plaćeni iznos. Dakle za iznos koji niti je primila i za udio nekretnine koji nije ni posjedovala.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija