Jump to content

Dva vlasnička lista na istom stanu


MR.Q

Preporučene objave

Pozdrav,

Trenutno sam u fazi kupnje stana te sam prilikom uvida u izvadak iz zemljišnih knjiga naišao ne neke nelogičnosti.

Zgrada je trenutno u postupku etažiranja (povezivanja zemljišnih knjiga i knjige položenih ugovora). Prva nelogicnost na koju sam naišao je da zgrada ima više navedenih etaža nego je u stvarnosti stanova u zgradi. Stan za koji sam zainteresiran prema izvatku se spominje na dva etazna vlasnistva unutar izvatka (navedeni je isti broj stana s razlikama u opisu). Razlika između dvije etaze je u tome sto je na prvoj kao vlasnik navedena firma koja je kupila stan za svoje radnike, a na drugoj etazi je naveden vlasnik koji prodaje stan. Na uvid od vlasnika sam dobio kupoprodajni ugovor u kojem stoji da je stan kupljen od navedene firme te rješenje prema kojem se vlasnik uknjižio na taj stan.

PITANJA:

1. Kako je moguce da je na dvije različite etaze unutar zgrade naveden isti stan s različitim vlasnicima (uredno se moze izvaditi vlasnicki list za jedno i drugo etazno vlasništvo) ?

2. Kako je moguce da je pokrenut postupak etaziranja (od strane stanoupravitelja) s vecim brojem etaza nego sto je stanova u zgradi ?

3. Navedena firma na koju glasi jedno od etaznih vlasništva vise ne postoji. Da li je moguće da se firma sljedbenica u buducnosti javi i polaze pravo na taj stan s obzirom da imaju vlasnicki list ?

4. Da li je kupoprodajni ugovor od vlasnika stana dovoljni dokaz da je stan u njegovom stvarnom vlasništvu i da navedena firma više ne polaže prava na taj stan ?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je Pravilnikom o povezivanju ZK i KPU jasno određen postupak povezivanja, prije svega probajte od upravitelja dobiti na uvid Potvrdu o posebnim dijelovima koju je trebao priložiti uz prijedlog za povezivanje a koja treba sadržavati popis svih posebnih dijelova i pripadaka zgrade, te bi se na osnovu toga i upisalo stvarno stanje u ZK, bez ovih nelogičnosti koje su upisane u KPU, a kako i zašto jesu samo nebo zna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija