Jump to content

Pravo staratelja i djeteta


Neretvo

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima!

Vjerujem da ima ovdje mozda neko ko zna ,ko ima iskustvo da mi objasni o pravima djeteta i staratelja nad djetetom. Vrlo je kompliciran slucaj!

Radi se o djevojcici koja ima 13 godina , i rodjena u svedskoj. nakon tri godine bioloska majka je naspusta i odlazi na sud u svedskoj i daje dijete pristaje da njena prijateljica koja im svedsko drzavljanstvo bude sraratelj. Bioloska majka ide zatim ilegalno nakon sto joj odbijaju zahtjev za boravak , ide na balkan i predaje dokumentaciju u ambasadu da bi dobila papire . i ona tako od 2009 gidine zaboravlja na svoje dijete i nakon svega ponovo joj odbiju zahtjev za papire (spajanje sa djetetom) Ona se udaje za starca a on bivsi muz od zene kojoj je ostavila dijete, i onda nastaje mrznja osveta itd ono tipicno balkanski...prevari ona zaljubi se u starca  dobije sa njim dijete i papire onda. 

Eh onda ona odlazi u socijalu i tamo sve najgore govori o bivsoj prijateljici koja se borila i pomogala joj da bi dobila te papire za boravak. Sad non stop ide u socijalu i trazi starateljstvo i sve najgore govori o zeni koja je staratelj. 

Sad se vodi sudski postupak , meni je dijete nit krivo nit duzno zao, jer dijete je odraslo uz babu majku od te zene staratelja i jako voli i sretno je dijete u toj familjiji  i  dijete je pod velikim stresom jer biolosku majku ne zeli nikada da vidi prosto receno narodski dijete kaze " ne zelim nit grob da znam gdje joj je .... Tako da ne znam sta ce sud tu odlucit , socijala sve vjeruje bioloskoj majci koja je profesionalni prevarant, skola je na strani djeteta i zele da dijete odluci, a dijete zeli samo da zivi kao do sada u toj familjiji ili cu kaze pobjeci u svoju drugu domovinu. 

Otac je tu ali on ne zeli remetit mir djetetu saglasan je za sve i miran covjek koji ima svoju obitelj. 

Ne mogu da vjerujem ipak ali plasim se da bi sud mogao nekom drugom dati starateljstvo , jer bioloska majka zeli samo starateljstvo da oduzme od bivse njene prijateljica ali da uzme dijete kod sebe nece nego da ga dijeli sa sasvim nekim drugim koga sud odredi....itd. 

Dakle dusa i srce da ti se slomi koliko sistem radi i zagorcava zivot jednom neduznom djetetu koje kaze da ja cu morat odselit u svoju drugu domovinu dok postanem punoljetna. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, kakvi su švedski propisi po tom pitanju i što će oni odlučiti, teško je tvrditi, no valja vjerovati da će se i njihove institucije, s obzirom da ih vežu iste međunarodne konvencije (posebno Konvencija o pravima djeteta), rukovoditi najboljim interesima i dobrobiti djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija