Jump to content

Prodaja nekretnine s odgodom plaćanja


_neznalica_

Preporučene objave

Poštovani, ako bi mi tko znao pomoći.

Nisam ja u pitanju, ali bliska osoba. Želi prodati nekretninu, kuću. Čovjek mu je rekao dati kaparu, ali da bi ostatak novaca dao pred kraj godine. On ima u planu na tu kuću dizati kredite, otvarati obrte, opg-ove itd. Sad je ta bliska osoba mislila napraviti ugovor, po kojem bi kupac mogao preuzeti kuću pod uvjetom da napravi isplatu do kraja godine, ukoliko se toga ne bude pridržavao da leti van iz kuće.

Meni to osobno nema logike. Taj dio zakona nije moje područje, ali kad razmišljam logički, čim kupac preuzme kuću i upiše se kao vlasnik, nitko ga više ne može istjerati. Jedino što mi pada na pamet je, ako se ne izvrši obveza, da se ide na sud, pa eventualno zabilježba na nekretninu kao dug. Mislim, ako dobro razmišljam, ovo nikako ne bi uspjelo kako oni to zamisle? Ima li tko tko se kuži u ovo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s Vama, ne bi trebalo dati kuću bez plaćanja kupoprodajne cijene, pa ili bi to trebalo učiniti na način da prodavatelj pridrži pravo vlasništva do konačne isplate cijene, ili bi on mogao prenijeti vlasništvo na kupca, ali zasnovati hipoteku na kuću do isplate kupoprodajne cijene. Opreza radi, ja bih zadržala pravo vlasništva do isplate cjelokupne kupoprodajne cijene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija