Jump to content

Zagradivanje zajednickog dijela zgrade


Damaiondie

Preporučene objave

Suvlasnik stambene zgrade zeli ispred svog stana zagraditi dio zajednickog hodnika na kojem vec vise od 15 godina drzi privatne stvari. Kako se 1 suvlasnik s tim ne slaze, nije moguce napraviti anex etaznog elaborata i hodnik otkupiti te upisati povecanu povrsinu u ZK. No, kako je na katu iznad drugi suvlasnik to vec napravio bez icije suglasnosti, a nitko se nije ni bunio (pa cak ni ovaj koji se ne slaze sa zagradivanjem), suvlasnik je skupio preko 50% potpisa ostalih da hodnik samo zagradi, bez upisa u ZK i da ga koristi kao i do sada, ali da su mu stvari pod kljucem.

Na svakom katu zgrade suvlasnici i stanari drze brojne stvari (nista opasno, zapaljivo, smrdljivo, niti je ograniceno kretanje/evakuacija jer su hodnici ogromni) i s nicijim stvarima nitko nema problema. Jedino taj suvlasnik koji se protivi zatvaranju hodnika ima problema sa stvarima ovog koji bi hodnik zagradio. Taj koji se protivi je pak, bez icije suglasnosti, zatvorio lodju i obojao fasadu na bakonu i time si povecao kvadraturu stana te promjenio vanjski izgled zgrade.

Smije li suvlasnik na temelju >50% potpisa zagraditi hodnik? Povrsina koju bi time "dobio" je manja od njegovog udjela u zajednickim dijelovima, ne misli ilegalno prisvajati zajednicke dijelove niti ikad postati vlasnikom novonastalog ulaza u stan bez legalnog otkupa za koji zna da mu treba 100% suglasnost. Zeli samo koristiti hodnik i dalje kao i do sada, zastititi stvari od krade i ovoga koji se buni, ali ne zeli raditi nista ilegalno niti se vuci po sudovima kasnije.

Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija